logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ninja Timmy en de gestolen lach, Henrik Tamm

ninja timmy en de gestolen lachIn de bijzondere stad Elyzandrium leven mensen en pratende dieren zij aan zij. Zo ook de jonge kater Timmy, die samen met zijn vrienden boven een bakkerij allerlei dingen uitvind. Op een dat maken ze een sinasappelschiller, en willen die wegbrengen om een vriend te helpen. Op hun route worden ze echter overvallen door de Gribbelneven. De vrienden vluchten, en Timmy komt bij een oude speelgoedmaker terecht, Alfred. Hij maakt overigens geen gewoon speelgoed, maar magisch speelgoed. Timmy zit echter met nog een ander probleem: ze hebben gemerkt dat er steeds meer kinderen niet meer kunnen lachen. Ze willen wel, maar het lukt niet! Het zit ze bijzonder dwars, maar wat kunnen ze er tegen doen? Gelukkig kan Alfred hier uitkomst bieden, want hij maakt met zijn machtige magische speelgoed ultieme ninja’s van Timmy de kat, Simon de charmante fret en de alles-berekenende varkens Jasper en Kasper, die alles kunnen berekenen maar telkens met een ander antwoord komen. Er blijkt een groot blauw konijn in Elyzandrium rond te lopen dat alle glimlachen steelt. En Alfred, de speelgoedmaker, lijkt er meer van te weten… maar wat? En waarom worden alle glimlachen gestolen? Ninja Timmy en de gestolen lach is niet zo maar een spannend en magisch avontuur. Het bevat namelijk ook briljante en spannende illustraties getekend door de schrijver van het boek, Henrik Tamm. Hij is namelijk eigenlijk illustrator, en heeft meegewerkt aan bijvoorbeeld films als Shrek en Narnia. De tekeningen zijn wat donker en duister, maar laten een briljante mimiek zien. Je weet gewoon hoe de personages zich voelen!

Informatie

Ninja Timmy en de gestolen lach, Henrik Tamm
Illustrator: Henrik Tamm Clavis, 196 pagina’s, hardcover. Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789044822281

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.