Recensie: nijntje Vingerverf, Bruynzeel

Dat vingerverf goed is voor de ontwikkelingen staat al jaren lang als een paal boven water. Kinderen leren zo snel fijne motoriek, en vooral voor hun oog-handcoördinatie is het een geweldig hulpmiddel. Laat staan voor de creatieve ontwikkeling, en eventueel cognitieve, afhankelijk van de aanleiding tot het verven. De kinderen hebben bovendien geen last van die lastige kwasten, die voor kinderen (denk maar eens aan de kleuterklas) vaak buitensporig lang zijn. Dat is helemaal niet handig, mensen! Nee, dan kun je beter lekker met je handen in de verf zitten. Hoewel niet alle kinderen er in eerste instantie van gediend zijn zal het gevoel snel wennen. Weinig kinderen vinden het – na een eventuele ontwennigsfase – heerlijk om lekker met de verf te spelen.

En wat is dan leuker om het met een leuk karakter te doen? Deze set, bestaande uit vier tubes (rood, geel, blauw en groen) zijn allen gedecoreerd met nijntje-figuurtjes. Het doet natuurlijk niets af aan de verf zelf, maar voor kinderen is het wel leuker om mee te spelen. Ze zullen dan ook niet snel vragen ‘mag ik verven?’ maar waarschijnlijk, net als mijn jongens ‘mogen we met de nijntje-verf?’ Een simpel voorbeeld van de impact van het vrolijke meisje. Wat nog leuker is, en voor heel snelle resultaten zorgt, is het sponsje in nijntje-vorm. Zo kunnen kinderen razendsnel nijntjes schilderen, en zelf van een lijfje voorzien, in een huisje plaatsen, of in een auto…

De verf is direct gebruiksklaar. Het enige dat je hoeft te doen is wat verf uit de tubes op een bordje of een klein palletje te doen, en de kinderen kunnen direct aan de slag. Vergeet overigens niet de schortjes voor te doen of de mouwtjes goed op te rollen, want het blijven kinderen, en het is verf… Hoewel de verf goed verwijderbaar is van niet-poreuze oppervlakken is het op kleding een iets ander verhaal. En ik weet zeker dat ze niet meer de houden zullen zijn als ze de verf in zicht krijgen: het verft namelijk heerlijk, zonder klodders, hij is lekker uitsmeerbaar en vermengt goed genoeg met elkaar. Vraag is alleen: waar zal nijntje vandaag naartoe gaan?

nijntje vingerverf, Bruynzeel
Prijs: 7,99 euro. Inhoud: 4 tubes (85ml), sponsje
Geschikt voor kinderen vanaf: 2 jaar

Dit product is verkrijgbaar in de meeste boekhandels en speelgoedzaken.
Bestellen kan natuurlijk ook op BOL.com

Speelgoed koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: nijntje Vingerverf, Bruynzeel”

  1. […] Want als Als peuters de verhaaltjes van Dikkie Dik beginnen te waarderen, kunnen ze eigenlijk nog niet zo heel goed binnen de lijntjes kleuren. Daarom komt dit supermooie vingerverfboek goed van pas. Zo kunnen ze lekker kliederen en kladderen, zonder dat ze heel nauwkeurig moeten werken. De tekeningen zijn in A3-formaat, en net als de normale Dikke Dik tekeningen zijn de tekeningen niet heel erg gedetailleerd. Perfect voor de vingertjes van je peuter! En omdat het niet meevalt je kleren schoon te houden tijdens het vingerverven, heeft uitgeverij Gottmer er ook nog een heel mooi kliederschortje bijgedaan: natuurlijk in stijl, voorzien van een grote tekening van Dikkie Dik! Let wel: de vingerverf wordt niet meegeleverd! Maar wat dacht je van Nijntje vingerverf? […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.