logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Night School

Het Amerikaanse schoolsysteem is heel wat anders dan het Nederlandse. Aan het einde van de High Schoolperiode doe je namelijk een soort eindtoets, waaruit blijkt of je geslaagd bent en hoe goed je gescoord hebt. Heb je de toets niet gehaald? Dan kun je er voor kiezen om zonder diploma van school te stappen. Dat valt echter niet bij alle bedrijven in goede aarde. Sommige bedrijven eisen dat je op zijn minst de high school hebt behaald. Dat ontdekt ook Teddy, als hij door een bizar ongeluk zonder werk komt te zitten. Hij is een geweldige verkoper en leeft flink boven zijn stand. Toch heeft hij zijn high school niet afgemaakt, wat hem nu behoorlijk dwars zit. Tijd voor bijscholing, om dat felbegeerde papiertje toch te behalen. Tijd voor night school!

Bijlessen

Tijdens die bijlessen krijgt Teddy het zwaar te verduren. Zijn lerares Carrie is namelijk niet op haar mondje gevallen en geeft iedereen in de klas lik op stuk. Graag les, of geen les. Dat is haar credo. En tja, dat is wel even wennen voor de nonchalante charlatan Teddy! De twee staan dus al vanaf het eerste moment lijnrecht tegenover elkaar. Dan is er ook nog de schooldirecteur van de high school waar de avondlessen worden gegeven. Dat is Teddy’s rivaal van toen hij zelf nog op school staat. Deze dominante directeur laat ook niet met zich sollen en laat graag weten dat hij het baasje is.

Problemen

Wat Night School zo leuk maakt, is het bonte gezelschap in de klas. De deelnemers hebben een unieke achtergrond, die duidelijk naar voren komt. De stand up comedy-achtergrond van Kevin Hart komt hier duidelijk in naar voren. Regelmatig wordt er een sitcomsituatie neergezet waarbij een dramatische pauze wordt ingelast voor een typerende gezichtsuitdrukking. Jammer genoeg blijven een paar grappen wat te lang doorgaan. Misschien is dat de trend in Amerika, helaas haalt deze humor de vaart regelmatig uit de film. Hilarische meligheid, dat is waar het hier vooral om draait, stiekem vermengd met de boodschap: maak je high school af!

Ga direct naar Night School op BOL.com.


Recensie over Night School

Je moet er een beetje van houden, dit soort chaotische en overdreven komedies, maar eigenlijk is Night School nog best gematigd binnen dat genre. Sommige grappen blijven te lang doorgaan of komen te vaak terug. Toch weet Night School de hele duur van de film te vermaken. Niet alle grappen zijn even origineel of acceptabel, het blijft een behoorlijk nette film.

Score: 7


Films koop je online bij:

Informatie

Titel: Night School
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 111 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.