logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Night Hunter

De snelle actiethriller Night Hunter zal heel wat mannen anders tegen Blind Dates laten aankijken. Voor we bij het echte verhaal aankomen, krijgen we eerst een kijkje in het leven van een heel bijzonder karakter: Cooper, een rol van Ben Kingsley. Hij was ooit rechter en moest met tegenzin toekijken hoe criminelen hun straf ontsprongen. Inmiddels is hij met pensioen en trekt hij er met Lara op uit om zedendelinquenten op te sporen en genadeloos te straffen. Zo krijgt een nietsvermoedende man een honkbalknuppel op zijn hoofd, om later wakker te worden terwijl hij gecastreerd op bed ligt. Van Cooper krijgt hij een potje pillen mee met een duidelijke instructie: elke dag eentje… het zijn hormoononderdrukkers.

Nachtbrakers

Naast deze Night Hunters krijgen we ook te maken met de goede kant van de wetgeving: de politie! Die proberen natuurlijk ook om alle slechteriken van de straat te vegen. Zo leren we de een tikje over-agressieve Marshall kennen en de nieuwbakken profiler Rachel. Een bijzonder team, dat zich richt op het verdwijnen van talloze vrouwen in het noorden van Canada. Ze komen – dankzij Cooper en Lara – een monster op het spoor, die gaat onder de naam Simon. Hij is op zijn zachtst gezegd ontspoord, misschien zelfs schizofreen, en doof. Dat zorgt voor de nodige spanningen. Hoe ondervraag je zo iemand? En handelt hij wel alleen?

https://www.youtube.com/watch?v=ZUs1jLFfwv0

Extra hulp

Gelukkig kan de politie ook hulplijnen inschakelen: Cooper en Lara hebben de nodige inside kennis beschikbaar, die de politie maar wat graag zou gebruiken. Met frisse tegenzin gaan de twee teams een samenwerking aan om Simons netwerk op te rollen. Met de nodige spanningen, conflicten en omzwervingen komen ze langzaam telkens een stapje dichterbij.


Recensie over Night Hunter

De film NIght Hunter is een tikje chaotisch en bestaat voor het grootste deel uit een bonte verzameling stereotype karakters. Dat drukt wel wat op de film, moet ik zeggen, hoewel hij een aantal spannende momenten heeft, genoeg actie en zeker veel vaart. De cast bestaat uit ervaren acteurs, aan hen zal het dus ook zeker niet liggen. Wil je een avond vol actie en niet te veel nadenken? Dan is Night Hunter echt iets voor jou. Zoek je een wat complexer verhaal met meer diepgang in de personages? Dan kun je hem beter even overslaan.

Score: 6


Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.