logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Nieuwe avonturen van Elliot en Boog in Baas in eigen bos 4: Scared Silly


Open Season 4 - DXS09954 - 2D Baas in eigen bos is een serie die al heel wat jaren meegaat. Het eerste deel van de film stamt uit 2010. Daar leer je de tamme beer Boog kennen, die is opgevoed door een parkwachter. Samen met de parkwachter voegt hij kunstjes uit aan de bezoekers van een natuurpark, en slaat daarna in de garage van deze aardige dame. Hij is helemaal gewend aan een luxeleventje, en weet absoluut niet hoe het eraan toe gaat in de wildernis. Alles lijkt koek en ei tot dat Boog vreemd gedrag gaat vertonen. Dit gedrag wordt grotendeels veroorzaakt door het irritante hert Elliot, dat graag een graantje wil meepakken. De parkwachter weet het echter niet en neemt een moeilijk besluit: Boog moet het huis uit, de wildernis in! En daar ontdekt Boog een heel nieuwe kant van het beer-zijn. In dit vierde deel zijn Boog en Elliot nog steeds de beste vrienden. Elliot heeft er een gewoonte van gemaakt om spannende verhalen te vertellen bij het kampvuur en geniet vooral van de angstige reacties van de grote lieve beer. Hij besluit het nobele plan op zich te nemen om Boog van zijn angsten af te helpen. Daarvoor roept hij de hulp in van zijn vrienden, waar zoals je kunt verwachten loopt alles anders! Als Elliot namelijk beweerd dat er een weerwolf in het bos woont vraagt hij een van zijn vrienden om zich te verkleden als een afstotelijk monster. Dat lijkt allemaal goed te gaan, ware het niet dat de gevaarlijke ex jager Shaw toevallig in aanraking komt met het verklede hert. Ook de jager gelooft nu in het bestaan van de weerwolf en vraagt aan de sheriff van het dorp om het jachtseizoen weer te openen. Als dat eenmaal gelukt is zijn alle dieren in gevaar… Het is nu aan Boog, Elliot en de kleine teckel Mr. Weenie om het mysterie van de weerwolf op te lossen, hun angsten te overwinnen en het jachtseizoen weer te sluiten. Baas in eigen bos 4 gaat helemaal over het overwinnen van angsten en het geloven in rare verzinsels. Het bonte drietal beleeft in het gevaarlijk ogende woud vreemde avonturen, terwijl je ook een kijkje achter de schermen krijgt over de schouder van de jager Shaw. Eerlijk is eerlijk: de eerste twee delen uit deze serie waren toch wel het allerleukst, maar ook dit vierde deel is zeker vermakelijk genoeg voor een leuk avondje film!

Informatie

Baas in eigen bos 4, Sony Pictures Home Entertainment Tijdsduur: 89 minuten, Animatie. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.