logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Niet zoenen, Wieke van Oordt

BFF deel 4 Niet zoenen COVwt def.indd

Niet zoenen gaat over de problemen waar Silvi tegenaan loopt als Valentijnsdag om de hoek komt kijken. Zoenen vindt ze zó vies, daar moet ze zeker niet aan denken, maar het is wel hét onderwerp waar alle meiden in de klas het over hebben! Voorop loopt Juul, het meest populaire meisje van de klas. Zij heeft namelijk al wel gezoend, zo hoort ze van Aniek. Maar wat een schrik, als Aniek steeds meer tijd met Juul gaat doorbrengen. Is dit het einde van hun vriendschap?

Ze moet Anieks vriendschap terugwinnen, maar hoe? Een Valentijnskaart schrijven lijkt haar wel een stoere zet: dat durft geen een meisje uit haar klas! Ze schrijft er twee, maar twijfelt welke ze wil geven. Silvi schaamt zich wild als de hele klas haar geheime Valentijnskaarten leest kaarten voor twee jongens nog wel! Straks denkt iedereen dat zij op het klassenfeest wil zoenen. Zelf ontdekt ze ook verdachte Valentijnskaarten, wat moet ze daar nu mee?

Silvi verzint listen en oplossingen die stuk voor stuk hopeloos mislukken. Meer dan ooit heeft ze Aniek nodig, maar die heeft een andere beste vriendin gevonden. Op het klassenfeest ontdekt Silvi waarom…

Ondertussen werkt Silvi zichzelf steeds verder in de nesten met alle leugentjes en verwarringen die ze zaait doordat ze zelf gaat bedenken wat iedereen denkt en voelt. Niet zoenen is een geweldig leuk boek uit de serie Best Friends Forever, dat zich helemaal inleeft in jonge meiden. Met succes. Het is lekker vlot leesbaar. Het verhaal wordt afgewisseld met korte chatsessies, wat het verhaal helemaal eigentijds maakt. Ook staan er veel leuke en kleine tekeningetjes in, die het verhaal net wat opleuken.

Een superleuk boek voor alle meiden die verliefd zijn, denken aan zoenen óf juist niet, ruzie hebben met hun BFF’s, of misschien, net als Silvi, te maken hebben met ouders die in een scheiding liggen.

Niet zoenen, Wieke van Oordt
Leopold, december 2012, 112 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789025861292


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.