logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Niek de groot – Brokkenpiloot, Lincoln Peirce

Niek de Groot weet dat hij is voorbestemd voor iets groots, iets gigantisch. Maar dan ook werkelijk iets kolossaals. Maar soms neemt zijn leven een andere wending. Of eigenlijk: op een of andere manier achtervolgt pech hem altijd en maakt Niek met regelmaat brokken. Niettemin blijft hij kalm en koelbloedig. Hij is immers op aarde om zijn leeftijdgenoten voorbij te streven. Maar waarom laten mensen hem niet gewoon zijn gang gaan?Niek de Groot – Brokkenpiloot is een boek in de stijl van Het leven van een Loser: geschreven in dagboekstijl, als door een tienerjongen. Het verhaal, geschreven in de vlotte pen van Lincoln Peirce, wordt afgewisseld met leuke tekeningen. Deze tekeningen staan soms los tussen de tekst, dan weer in een kadertje, maar soms ook paginavullend als een stripverhaal. Het verwarrende aan dit boek is echter dat het niet echt geschreven is ALS een dagboek, het vertelt enkel het verhaal vanuit Nieks standpunt. Soms vind je dan ook gescheurde blaadjes uit een schrift, waarop ‘zijn’ stripverhaal is getekend. De overige tekeningen zijn dus niet door hem gemaakt, maar door wie dan wel?

Neemt niet weg dat het boek lekker snel wegleest. Vooral door de combinatie van stripverhaal en gewoon verhaal zal het enorm stimulerend werken voor beginnend lezers of kinderen die wat moeite hebben met lezen. Daarbij zijn de avonturen en gedachtes van Niek bijzonder grappig en origineel: verwacht dus de nodige lachsalvo’s vanachter het geelgekleurde boek!

Niek de groot – Brokkenpiloot, Lincoln Peirce
De Fontein, september 2011, 224 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. ISBN: 9789026129131


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.