logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: New Soda Poach can – eieren pocheren in een emmertje

New Soda Poach can

Gepocheerde eieren zijn geweldig. Verrukkelijk, zalig, heerlijk zacht, smeuïg… daar kom ik mijn bedje graag voor uit! Er is echter een nadeel. De manier waarop je ze moet maken. Daar komt toch wel de nodige vaardigheid bij kijken, en gaat dus wel eens mis. Zeker vroeg in de ochtend, als niet alle aandacht bij het pocheren is… azijn vergeten, zout niet in het water, vergeten even goed te roeren voor je het ei in de pan laat glijden… dat moet makkelijker kunnen. En gelukkig ben ik niet de enige die van een lekker gepocheerd houd: bij het Britse bedrijf New Soda lusten ze er ook wel een! En ze hebben bovendien een geweldig middel gevonden om het pocheren zelf flink te vereenvoudigen. Met de Poach Can! Als je de New Soda Poach Can ziet valt het moeilijk te geloven dat je gepocheerde ei daar beter van gaat worden. Het bodemloze gele emmertje, met zijn vrolijk witte handvat ziet er wat kinderlijk uit. Toch is de poach can briljant. Ik zal je vertellen hoe het werkt, en waarom ik er over te spreken ben. Ten eerste: je kookt het water. Een scheut azijn in de pan, en een flinke snuf zout. Kookt het water? Dan kun je over naar fase 2. Zet de poach can in het water. Het handvat voorkomt dat je vingers verbranden door het kokende water. Door het gewicht blijft het bodemloze emmertje stevig staan. Zorg dat het water niet kookt, maar op zijn hoogst een beetje suddert. Ei erin, en een paar minuutjes wachten. Door het emmertje gaat het eiwit niet dwalen door het water, en krijg je een mooi, compact bolletje. Dankzij de plastic wand blijft het eiwit ook niet kleven aan de rand, wat je met metalen ringen wel hebt. Gebeurt dat toch, dan kun je dit met een mes even lossnijden. Na drie minuten haal je de Poach Can uit het water, en laat je het ei nog een of twee minuten koken. Dan haal je de emmer er weer uit met het handvat en gebruik je een schuimspaan om het ei uit het water te halen. Warm opdienen op een beschuitbol, met een plakje gebakken ham eronder, eventueel met een bechamelsaus (op smaak gebracht met wat mosterd en een paar druppels tabasco) en smullen maar! Egg poacher poach can, New Soda Prijs: 4,50 pond

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.