Recensie: Neverdead, Konami


Neverdead is waarschijnlijk één van de meest bizarre actiegames die ik tot nu toe ben tegengekomen. Qua gameplay lijkt hij een beetje op Devil may cry, maar dan met een wezenlijk verschil: je bent dood, of beter: onsterfelijk, maar zit als een lappenpop aan elkaar. Bij het minste of het geringste van je dan ook uit elkaar.

Het spel speelt vanuit een derdepersoonsperspectief. Het verhaal speelt zich af in een wereld waarin monsters de normaalste zaak van de wereld zijn, en doorkruist daarbij verlaten gebrouwen, grotten, en alles wat maar een beetje eng is. Om je een beetje te helpen krijg je een gigantisch zwaard en een aantal geweren, om je zo een weg te kunnen banen door alle monsters en demonen. En dat moet ook wel, dat is je werk. De hoofdrolspeler (Bryce Boltzmann) werkt namelijk samen met zijn vrouwelijke collega Arcadia (die het toch makkelijk vind om in korte, strakke jurjes rond te lopen…) voor een bureau dat demonische vloeken opheft.

Een belangrijk deel van het spel is echter dat de hoofdrolspeler niet dood kan gaan. Sterker nog: soms moet je een ‘leven’ opofferen om verder te komen. Denk daarbij aan kortsluiting veroorzaken, of enkel als hoofd rollen door de luchtbehandelingskokers van een gebouw. De verloren ledematen kun je gemakkelijk weer bij elkaar sprokkelen. Zodra je er namelijk tegenaanloopt worden ze op magische wijze aan je terugbevestigd. Daarnaast zijn er drankjes, waarmee je jezelf kunt regenereren. Handig!

Door monsters te vernietigen of geheime voorwerpen te vinden krijg je ervaringspunten. Deze kun je weer inzetten om er zelf sterker van te worden, autmatisch te richten, sneller ervaringspunten te vergaren, hoger te springen, en ga zo maar door. Niet dat je daar de oorlog mee wint, maar je kunt het spel zo wel wat meer naar je hand zetten. En dat heb je zeker nodig. Speel je namelijk als een kip zonder kop, dan zullen er veel koppen rollen. Met name die van jou. Want hoewel de monsters niet altijd even slim of snel zijn, het zijn er wel veel, en ze hebben scherpe tanden… Soms is het dan ook wat frustrerend als je aangevallen wordt, maar telkens opnieuw uiteengereten. Dan wordt het toch echt tijd om je zwaard te gebruiken!

Neverdead, PS3, XBOX 360
Konami. Leeftijd: vanaf 18 jaar. Prijs: 50 euro

Deze game bij: BOL.com

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xr6KryINLIk&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fresults%3Fsearch_query%3Dneverdead%26oq%3Dneverdead%26aq%3Df%26aqi%3Dg-z2g1g-z1g6%26aql%3D%26gs_sm%3De%26gs_upl%3D3191l4336l0l6398l9l9l0l4l4l0l137l416l3.2l5l0&has_verified=1]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Neverdead, Konami”

  1. LeukeSuggesties

    […] de game NeverDead zijn er sinds kort twee pakket­ten te down­loaden. Beide pakket­ten kosten 4 euro per stuk voor […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.