logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Netatmo weerstation met windmeter en regenmeter


Netatmo weerstation met windmeter

Het weer is gespreksonderwerp nummer 1 in Nederland. Weet je even niets te zeggen, dan kun je wel een aanknooppunt vinden in het weer. In Nederland is dat namelijk ontzettend wisselvallig, en Nederlanders hebben d’r een sport van gemaakt om een goede voorspelling te doen. Maar dat kan ook anders, bijvoorbeeld met het weerstation van Netatmo. 

Deze bestaat uit twee basisonderdelen: een meter voor binnen, en eentje voor buiten, die je uit de zon en regen moet monteren. Ze maken draadloos contact met elkaar, je hoeft dus geen kabels te trekken. De binnenmeter meet de temperatuur, luchtdruk, luchtvochtigheid en het CO2-gehalte in de lucht. Daarnaast wordt ook het geluidsniveau binnen gemeten. Via een handige app op je smartphone of tablet weet je direct hoe het met jouw leefmilieu staat! Handig is ook dat je een waarschuwing krijgt wanneer je moet luchten.

Bestand_001Weersverwachting

De module buiten meet de luchtdruk en de luchtvochtigheid. Aan de hand daarvan kunnen vrij nauwkeurige voorspellingen worden gedaan qua temperatuur en regenval. Om een nog nauwkeurigere meting te kunnen verrichten kun je ook nog een regenmeter of een handige windmeter koppelen aan je station. Deze twee meters zet je gewoon in de buitenlucht neer. De windmeter moet bovendien zo hoog mogelijk geplaatst worden, waarbij hij niet gehinderd wordt door andere voorwerpen. Dat kan nog een uitdaging vormen. Gelukkig heeft deze meter, die heel ingenieus van geluidssignalen gebruikt maakt die de wind veroorzaakt als deze door de spijlen blaast, een schroefdraad waarmee je hem bijvoorbeeld op een steuntje kunt schroeven.

Overzicht

Al deze gegevens kun je teruglezen in de app, die sinds kort een geheel vernieuwde interface heeft gekregen. Het klassieke uiterlijk is overboord, en we mogen een modern en minimalistisch ontwerp verwelkomen. Grappig detail is dat de kleuren en thema’s zich real time aanpassen aan het moment van de dag en de bewolking.

Weathermap

De App werkt heel intuïtief: op het basisscherm zie je alle actuele gegevens, en met een enkele swipe blader je door de specifieke meters. Met een knopje krijg je bovendien de historische waarden te zien, zodat je het verloop goed kunt volgen. Uniek is de toegang tot de WeatherMap – ’s werelds grootste weerobservatienetwerk, waarin alle (anonieme!) gegevens van Netatmo Weerstations over de hele wereld worden verzameld.

Informatie

Netatmo weerstation
Prijs: 169 euro

Netatmo windmeter
Prijs: 99 euro

Netatmo regenmeter
Prijs: 69 euro


Recensie over Netatmo weerstation

Dat maakt van het Netatmo Weerstation een complete oplossing om de weersomstandigheden te observeren. Bovendien kun je via bijvoorbeeld IFTTT.com verschillende scenario’s koppelen aan het veranderende weer, zoals het activeren van je hue lampen of natuurlijk een samenwerking met je thermostaat aangaan. Maar het blijft verder een leuke gimmick, een heel uitgebreid digitaal weerstation dat ook de luchtkwaliteit binnenshuis meet.

Score: 7


Informatie

Netatmo weerstation, Netatmo
Meer weten?
Prijs: 69 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] ken je het merk Netatmo wel: het is ooit begonnen als een briljant systeem om weersvoorspellingen te doen middels […]

  2. […] eerder mochten we aan de slag met het Netatmo weerstation, waardoor we zowel binnen als buiten konden zien hoe het weer was. Een andere noviteit van het […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.