logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Net als mijn mama/papa, David Melling

net als mijn papa, David Melling

In Net als mijn mama en Net als mijn papa neemt David Melling (bekend van bijvoorbeeld Ik wil een knuffel, Ridder Rik en Drie gigantisch gemene griezels) het gezinsleven op de hak. Beide boekjes zijn vertederende verhalen over een leeuwenwelpje, dat net wil worden als zijn ouder. Maar of dat nu wel zo’n goed idee is…

Want het welpje wil van alles en nog wat, wat mensenkinderen ook willen. Het wil getroost worden, spelen, jagen, en ga zo maar door. De ouders willen dan ook niets meer dan alles doen voor hun kind. Maar zoals kinderen ook plachten te doen: het idoliseert zijn ouders enorm! De tekeningen van David Melling laat goed zien wat er in de ouders omgaat. Niet bepaald wat het kleine welpje in gedachten had, maar daarom zeker niet minder leuk – en voor ouders zeker herkenbaar. Voor kinderen zal de diepere laag echter langs hen heen gaan. Mijn jongste zoon (4 jaar) vond de leeuw en de leeuwin bijvoorbeeld superstoer en écht goed, mijn oudste begreep het sarcasme van de tekeningen beter, en keek me soms aan met z’n brede glimlach: hij weet inmiddels hoe de vork in de steel zit!

De teksten en tekeningen sluiten erg leuk op elkaar aan, hoewel het wel de vraag is welke doelgroep Melling hier nu eigenlijk probeert aan te spreken. Voor kinderen is het erg leuk, maar voor ouders waarschijnlijk nog leuker. Daaruit blijkt namelijk dat papa’s misschien wel tandenloze leeuwen zijn, helden op sokken, en dat de moeders misschien ook wel eens een foutje maken, en een papieren bootje te water laten in een vijver met krokodillen. Het welpje vind het allemaal echter even prachtig, en dat is nog de meest wijze les: fouten maken mag als ouder, je kind zal er weinig van meekrijgen!

Net als mijn mama/papa, David Melling
Baeckens Books, mei 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,75 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789052473475/9789052473482


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.