logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Nes is vies, Boe!Kids

Boe! kids nes is vies

De serie Boe! Kids is een serie om te leren lezen. Leren lezen, maar dan wel op een stoere manier, met monsters, spoken en andere lieve beesten. In Nes is vies maken ze kennis met Nes. Nes gaat naar een feest en heeft zich prachtig opgetut. Maar bij Pier morst ze sap op haar jurk, en even later valt ze in een plas. Twee keer! Nu is ze van top tot teen vies… Nes hoopt dat Pas haar weer schoon kan toveren, maar kan die dat wel?

Nes is vies is geschreven op AVI M3-niveau (voorheen: AVI 2). Er zijn dan ook geen hoofdletters of leestekens, en de zinnen staan per regel geschreven. Het Boe! Kids boekje neemt je mee naar de monsterwereld, waar monsterkinderen van alles en nog wat meemaken. Want monsters? Dat zijn net kinderen! En net als alle kinderen maken monsters dus ook heel gewone dingen mee, maken ze fouten, krijgen ze ruzie, en beleven ze de leukste avonturen.

De avonturen van deze monsters worden bijgestaan door leuke, vrolijke illustraties, die paginagroot staan afgebeeld. Ze ondersteunen de tekst mooi, zodat kinderen een kleine houvast kunnen hebben tijdens het lezen (bekijk dus eerst even samen met ze de plaatjes, voor je de bladzijde gaat lezen!) De monsternamen zijn natuurlijk allemaal afkortingen van bekende grote-mensen-monsters, en vormt daarmee meteen een leuke introductie in het griezelige bestaan.

Nes is vies, Nico De Baeckeleer
Abimo, september 2012, 36 pagina’s, hardcover.
Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789059328921


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.