logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Nergens, Tamara Geraeds

Als je nergens meer welkom bent, ben je altijd welkom in Nergens. Als het verhaal begint kom je als lezer al direct in Nergens terecht. Daar maak je kennis met de hoofdrolspelers, Audrey en Nathalie. Bij Audrey thuis is het helemaal niet leuk; ze wordt door haar vader geslagen en weet niet wat ze eraan kan doen. Toch blijft ze hopen dat het ooit nog goed zal komen. Nathalie heeft een heel ander probleem: haar zusje Eefje is weggelopen, terwijl zij aan het oppassen was. Ze is vastberaden Eefje terug te vinden, maar hoe? Dan komen de meiden plotseling in Nergens terecht; een andere wereld waarvan niemand weet waar die ligt. Daar maken ze al snel kennis met Scott en Frian, die ook beiden hun problemen hebben. Als het ze gaat lukken elkaars problemen op te lossen, mogen ze weer terug naar de bewoonde wereld.

Nergens is een veilige plek waar je alleen belandt als je situatie uitzichtloos is, maar je toch nog hoop hebt. Het is een magische wereld, waar geld en tijd geen rol spelen. Uitgestorven dieren en planten bestaan gewoon, en de kinderen hoeven maar ergens aan te denken of ze reizen er naartoe. De omgeving is dan ook alles behalve voorspelbaar, en de prachtig vormgegeven kaft laat je alleen maar gissen naar de fantasiewereld waarin de vier jongelingen zich bewegen. In de tussentijd beleven ze allerlei spannende avonturen. Misdadigers, ziektes en dronken Russen spelen belangrijke rollen in het boek, dat na ieder (kort) hoofdstuk wisselt van verhaallijn. Het ene hoofdstuk volg je Nathalie en Scott, in het andere loop je met Audrey en Frian mee. Dat is soms vervelend, omdat de ene verhaallijn net een spannende wending gaat maken, anderzijds is het ook weer lekker, je wil verder lezen om naar die verhaallijn door te gaan. Nergens is een spannend verhaal waarin magie en realiteit samenkomen. Een fantastisch boek, waarin je letterlijk kunt vluchten naar een andere wereld!

Nergens, Tamara Geraeds
Kluitman, februari 2012, 224 pagina’s, paperback.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020649512


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.