logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Nerf Modulus ECS-10


Nerf Modulus ECS-10

Heb jij de nieuwe Nerf al gezien? Dit pijltjespistool is namelijk heel bijzonder: je kunt hem helemaal naar je eigen smaak en stijl uitbreiden en vormen! Dit pistool wordt aangedreven door een motor, waarvoor je vier AA-batterijen nodig hebt. Dat zorgt er jammer genoeg wel voor dat er een motortje gaat lopen voor je wil schieten… en daarmee kun je je positie wel verraden! Het motortje laat je lopen door een knop in te drukken met je middelvinger, net onder de trekker. Dat gaat makkelijk en zonder problemen. De Nerf Modulus ECS-10 blaster zou tot 27 meter ver kunnen schieten, maar dat is niet in een rechte lijn. Tot zo ver eigenlijk weinig nieuws aan de zon.

Het gave van de Nerf Modulus ECS-10 (genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015) is dat je hem aan alle kanten kunt uitbreiden. Aan de bovenkant, onderkant, beide zijkanten, maar ook aan de voorkant en de achterkant kun je hem naar wens en smaak aanpassen. Niet alleen wat je er gaaf vind uitzien, maar je pistool krijgt er ook andere functionaliteiten mee. De standaard uitvoering wordt geleverd met een zoeker, een loop waardoor je pijltje gaat draaien, een tweede handvat en een schouderbeugel, waarin je nog een reserve-pijltjesclip kunt bewaren. Handig, maar zonder die pijltjesclip vond ik die schouderbeugel wat onstabiel aanvoelen. Het tweede handvat kun je onder aan het pistool klikken, zodat je wat extra houvast hebt. Je kunt het handvat ook aan de zijkant schuiven, voor wat ‘bruut geweld’.

Je kunt daarnaast nog vier verschillende uitbreidingssets kopen. Sommige uitbreidingen kun je gebruiken samen met de verzameling, zoals de Flip Clip upgrade kit, anderen vervangen je set, zoals de Lange Afstandskit, met een langere loop, een statief voor je geweer en een betere zoeker. Of wat dacht je van ed Strike & Defend upgrade kit? Daarin zit een extra handgreep en een schildje, waarmee je jezelf beschermt tijdens de shoot-out. Alles bij elkaar kun je met deze modules meer dan 1000 verschillende combinaties maken. Leuk om te zien ook dat sommige accessoires weer meer uitbreidingsmogelijkheden met zich meebrengen: als je een extra loop bevestigt op je pistool heb je bijvoorbeeld weer twee extra rails waar je accessoires op kunt vastklikken.

Je kunt er zelfs voor kiezen om je pistool helemaal ‘kaal’ te gebruiken, zonder een extra loop of schouderstuk, zonder vizier of tweede handvat. Met alle accessoires heb je een flink geweer in handen, wat je bewegingen wat moeilijker zal maken. Cool is het pistool zonder meer, en dankzij de tien meegeleverde pijltjes, die je in de meegeleverde banaanclip kunt laden, ben je altijd klaar voor actie. En tot die tijd… pimpen maar!

Informatie

Nerf Modulus ECS-10, Hasbro
Prijs: 79,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.