Recensie: Neocube, Ningboballs


Het is altijd lastig om eens een ander perspectief op bepaalde zaken te hebben. Er zijn legio management-tools beschikbaar om je op andere gedachten te helpen en een originele manier van denken aan te leren. Een van de meest onopvallende en misschien ook wel leuke is de Neocube van Ningboballs. Wat is het? Het is een verzameling van 216 supermagnetische balletjes, verkrijgbaar in de kleuren zilver, staal, metaal en koper. De vijf-millimeter grote balletjes zijn zo krachtig dat ze best lastig van elkaar te krijgen zijn. Daarom is er een speciale splitcard beschikbaar: simpelweg een creditcard zonder magnetische onderdelen. Want: let wel: het zijn en blijven krachtige balletjes, die hun negatieve invloed kan uitoefenen op pasjes en apparatuur! Om deze reden is het dan ook niet aangeraden het product aan te bieden aan kinderen onder de veertien jaar.

Wat is er nu zo leuk aan een flinke verzameling kleine kogeltjes die een magnetische kracht uitoefenen? Het is geniaal om te zien hoe veel mogelijkheden er zijn met zoiets eenvoudigs als balletjes! Je kunt er een snoer van maken, een breed snoer, figuren, maar ook bouwwerken en constructies behoren tot de mogelijkheden. Daarbij kun je er natuurlijk aan denken om andere voorwerpen te integreren in je ontwerp. Als je de Ningboballs techniek onder de knie hebt, uiteraard, want het blijkt nog knap lastig om te kunnen werken met de tweepoligheid van de balletjes in constructies… Daar ligt hem dan ook de uitdaging en de trigger om meer te leren en te experimenteren. Voor je het weet ben je dan ook uren bezig om de meest bizarre creaties uit te oefenen. Je kunt hierbij gebruik maken van hulpmiddelen, maar je kunt de balletjes ook kneden als een stressbal en er met je handen mee aan de slag gaan. Kun je er geen genoeg van krijgen? Dat snap ik helemaal! Ik heb ze inmiddels op mijn bureau liggen, en merk dat ik ze soms gewoon tijdens het lezen van artikelen en boeken in mijn hand houd om er wat mee te spelen, maar soms ook om bepaalde figuren mee te maken, als een momentje van rust en afwisseling. Bovendien zijn ze ook nog eens makkelijk om even als houvast te gebruiken op ons whiteboard, als aanvulling op de standaard aanwezige magneten. Maar het leukste is en blijft het spelen met de magnetische krachten, om te zien hoe groot je constructies kunnen worden. Je zult al snel merken dat je knap stabiele bouwwerken kunt bouwen, dankzij de kracht van de magneten. Kom je balletjes te kort? Kijk dan ook eens naar de extra sets (werken met verschillende kleuren is erg leuk) of kies meteen een Megacube, met maar liefst 1000 balletjes!

Neocube
Ningboballs. Leeftijd: vanaf 14 jaar. Prijs: 16,95 euro

Dit speelgoed bij: Ningboballs

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LFmXv5u4qHE&feature=player_embedded]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.