logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: NCIS New Orleans, seizoen 2

ncis new orleans seizoen 2NCIS heeft inmiddels een paar succesvolle rip-offs. Een van de meer speelse varianten daarop (en daarom niet minder leuk of succesvol) is wel NCIS New Orleans. Deze stad met zijn swingende muziek en soul food geeft genoeg inspiratie voor een paar spannende afleveringen, zo blijkt. Wij zakten lekker onderuit voor het tweede seizoen van NCIS: New Orleans!

Lazy and easy going

Hoewel New Orleans een stad lijkt te zijn waar alles kan en mag, zijn er natuurlijk wel grenzen. Criminaliteit blijkt ook daar aan de orde van de dag, waarbij het eliteteam van NCIS: New Orleans om de hoek komt kijken. In het eerste seizoen had je al kunnen kennismaken met de zonderlinge Dwayne Cassius “King” Pride – hij staat aan het steeds groeiende NCIS: New Orleans-team, dat belast is met misdaden die een bedreiging vormen voor de Amerikaanse veiligheid of zaken met militair personeel. Hij heeft zelf een team samengesteld bestaande uit voormalige rechercheur Christoper Lasalle, de toegewijde Meredith Brody en hun nieuwste rekruut voormalig ATF agent Sonja Percy. Daarnaast werken ze samen met de forensisch wetenschapper Sebastian Lund, de onstuitbare hacker Patton Plame en lijkschouwer Loretta Wade.

Extremer

Wat opvalt aan NCIS: New Orleans is dat de makers van deze serie bijna geen moeite hebben gedaan om echt nieuwe elementen te bedenken. Het is veel van de bekende formule van NCIS, maar dan overgoten met een overduidelijke New Orleans-jus. Iets te veel overgoten wellicht, maar mijn smaak, maar daardoor is de serie soms bijna grappig te noemen. De verschillende karakters zijn zó overduidelijk dat het er bijna van afdruipt: het lijken bijna extreme versies van hun evenbeelden bij de andere NCIS-series. Ondanks de bekende formule zijn de misdaden spannend om mee te maken, en soms wordt het zelfs wel heel spannend. Eén ding is duidelijk: na de 24 afleveringen heb je nog steeds zin in meer van deze serie!

Conclusie over NCIS: New Orleans, seizoen 2

NCIS:New Orleans, seizoen 2 is een spannende serie. Het lijkt bijna op een persiflage van de andere NCIS-series, maar dat maakt deze detective niet minder spannend. De humoristische noot hoort ook wel een beetje bij New Orleans: ongedwongen, swingend, extreem. Door: Score: NCIS: New Orleans, seizoen 2 krijgt 4 van de 5 punten.