Recensie: NCIS LA: Seizoen 1, Paramount

Paramount Home Entertainment brengt april de succesvolle TV serie NCIS: LOS ANGELES – THE FIRST SEASON uit op DVD. De spin-off van de originele NCIS is een actiespektakel, boordevol spannende undercover acties in een spectaculaire setting: Los Angeles. In 2009 brak NCIS: Los Angeles alle kijkcijferrecords in Amerika. De serie werd daar, na de originele NCIS, de best scorende serie met gemiddeld vijftien miljoen kijkers. Begin vorig jaar werd de serie op TV zender Veronica ook in één klap de best bekeken serie, met een gemiddelde van 500.000 kijkers. Bekijk nu alle 24 afleveringen van deze hitserie zonder onderbrekingen, waar en wanneer je maar wil. En dat is wel zo prettig, want iedereen weet natuurlijk dat het ongestoord kijken van een programma op televisie niet altijd even gemakkelijk is. Zie daar het succes van decoders met record-mogelijkheden, maar ook het uitbrengen van series op DVD. Het spreekt voor zicht dat een serie dan wel de moeite waard moet zijn om meermaals te kijken, maar dat is bij NCIS LA geen enkel probleem.

De 6-disc DVD box bevat naast alle afleveringen van het eerste seizoen nog niet eerder vertoonde bonusmaterialen, zoals interviews met cast en crew, een featurette over het ontstaan van de show, een kijkje achter de schermen bij het Ops Center, een set tour met de productie designer, CBS promotiefilmpjes en de 2 NCIS Seizoen 6 afleveringen Legend – deel 1 en deel 2. Hierdoor heb je een unieke blik achter de schermen. Daar moet je wel van houden, natuurlijk. Niet iedereen is ervan gecharmeerd dat de magie van de televisie wordt weggevaagd door een feature!

In NCIS: LOS ANGELES volgt de kijker de risicovolle wereld van de “Office of Special Projects” (OSP), een divisie van NCIS die verantwoordelijk is voor de arrestatie van gevaarlijke en ongrijpbare criminelen die een gevaar vormen voor de nationale veiligheid. Chris O’Donnell en LL COOL J vertolken de rollen van Special Agents “G” Callen en Sam Hanna, twee hechte partners die samen iedere klus klaren. Callen is een kameleon die zich kan transformeren tot wat hij maar wil om tot de gevaarlijke onderwereld te kunnen infiltreren en surveillance expert Hanna gebruikt de meest vooraanstaande bewakingsapparatuur om voor zijn collega’s in het veld te zorgen en hen van cruciale informatie te voorzien. Samen geven ze leiding aan een elite team agenten die undercover gaan en hun levens op het spel zetten om hun doelwit uit te schakelen. Helaas wordt je in de serie direct een beetje in het diepe gegooid: geen introducties of een ’the beginning’, wat je vaak bij een eerste serie in de eerste afleveringen ziet. Toegegeven, het is natuurlijk een spin-off, maar sommige verwachtingen zijn hooggespannen. Wel: knallende spanning, subtiele spanning, gave actiemomenten en mooie omgevingen en filmwerk. Het is geen vergissing van al die mensen die eerder aan de buis gekluisterd hebben gezeten: als je NCIS in huis hebt, heb je altijd een geldig alibi!

NCIS LA Seizoen 1, Paramount

Tijdsduur: 994 minuten, Actieserie.
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 49,95 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.