logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Natuurlijk lekker bakken, Monique van der Vloed

natuurlijk lekker bakkenGezond en eerlijk eten is helemaal hip. En terecht, want stiekem krijgen we veel te veel ongezonde stoffen binnen, stoffen waar we helemaal niet voor gemaakt zijn om goed op te gedijen. Met het boek Natuurlijk lekker bakken ga je weer helemaal terug naar de basis van puur en gezond genieten. Daarbij maak je juist gebruik van natuurlijke ingrediënten, zonder alle kunstmatige toevoegingen waar we zo aan gewend zijn geraakt en waar je niet meer onderuit lijkt te komen. En dat is best knap, want probeer maar eens iets te bakken zonder bloem en suiker! Dat wordt je echter stap voor stap uitgelegd, want in het boek word gebruikgemaakt van de meest moderne ingrediënten, zoals stevia, kokosolie, maar ook amandelmel, rijstemelk. Soms kom je ook wat exclusievere ingrediënten tegen, waaronder psyllium of keltisch zeezout. Een kleine kanttekening: hoewel pas onlangs is onderzocht of suiker nu wel of niet goed is in de hoedanigheid en hoeveelheid waarin we het binnenkrijgen, zijn onderzoeken met betrekking tot bijvoorbeeld stevia voor zover mij bekend is nog niet uitgevoerd. Heb je eenmaal een goede basis aan ingrediënten in huis (ofwel: je huidige bewerkte producten vervangen door deze natuurlijke varianten) kun je lustig aan de slag met dit bakboek. In een handomdraai maak je zowel hartige als zoete taarten, koekjes en ander heerlijks – op natuurlijke wijze. Het boek prijkt met een onderkreet ‘zoals het bedoeld is’, maar dat kan ik niet beamen. Waarom niet? Welnu: juist omdat die ‘moderne’ ingrediënten gebruikt zijn! Het boek laat je wel zien hoe het ook kan, zonder alle kant-en-klare pakjes en zakjes. Je gaat aan de slag met natuurlijke versies van klassiekers zoals marsepeingebakjes, slagroomtaart, stroopwafels, soesjes, brownies en pizza. Daarnaast komen er tal van bijzondere recepten langs zoals cornettoijsjeskoekjes, Keltisch zeezoutmuffins, stoofpeertjescupcakes en bonenbrood. Hoe maak je natuurlijke kleurstoffen, banketbakkersroom en glazuur? Dankzij de duidelijke uitleg van de auteur en de 400 toegankelijke recepten kan iedere gezonde thuisbakker direct aan de slag. De recepten uit dit bakboek maken gebruik van natuurlijke, biologische, pure en verse ingrediënten en zijn vrij van gluten, suiker, lactose en kunstmatige ingrediënten. Natuurlijk lekker bakken, Monique van der Vloed Van Duuren, oktober 2014, 384 pagina’s, hardcover. Prijs: 29,95 euro. ISBN: 9789059407909

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.