Recensie: Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm Generations


naruto-generations-x360-pegi-pack-resize-jpgFans van Naruto Anime zullen helemaal uit hun plaat gaan: een bonte verzameling van hun favoriete karakters samen in één spel! Deze spannende en flitsende actiegame zal dan ook zeker veel stof doen opwaaien. Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm generation is een vechtspel, over een ninja in training: Naruto. Hij gaat de strijd aan met een hele bende slechteriken, maar gelukkig staat hij er niet alleen voor: Zabuza, Haku en de teamleden van Minato staan aan zijn zijde.

Het spel zelf bevat veel van de personages uit de geschiedenis van Naruto. In ieder gevecht zijn meerdere speelbare en ondersteunende personages beschikbaar. En dat is ook zeker wel nodig, want de spellen gaan als een razende! In het begin, als je het spel nog niet kent, zal het dan ook enorm overweldigend zijn. Naruto is namelijk zo snel, dat er meerdere versies van hemzelf op het strijdtoneel komen. En hij kan zijn schaduwen ook gebruiken om zijn tegenstanders te verslaan. Zo kun je een schaduwversie oppakken en rondzwaaien, of op de schouders van een schaduw springen om een aanval uit te voeren. Daarnaast heb je een flink aantal krachten ter beschikking, zowel van binnen als ook voorwerpen die magische krachten bieden.

Maar je vijanden zijn ook niet van de poes. Verwacht dan ook pittige gevechten en flinke strijden, waarbij je meermaals een level opnieuw zult moeten proberen. Dat is helemaal niet erg, het spel speelt namlijk heerlijk. Naruto beweegt soepel en snel over het scherm, en laat zich goed besturen. Het blijft natuurlijk irritant als je vijand maar blijft toeslaan, maar daar kun je hulp voor inroepen: met de schouderknoppen van je controller roep je de hulp in van één van je kameraden, die een speciale aanval zal uitvoeren. Ook kun je in sommige levels wisselen van personage, om andere krachten te kunnen inzetten.

Naast een standaard offline modus kun je ook online tegen anderen strijden. Dan pas wordt het echt lastig, omdat menselijke tegenstanders zich niet zo gemakkelijk laten inschatten. Spannende strijden, pittige gevechten, om te bepalen wie er de echte ninja is!

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm Generations, PS3, XBOX 360
Namco Bandai. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Prijs: 60 euro

Deze game bij: Namco Bandai | BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.