logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Nana van het Roversbos, Ann Lootens en Linde Faas

nana van het roversbos

Het boek Nana van het Roversbos gaat over het meisje Nana. Ze woont samen met tante Dora en de drie rovers Niek, Viek en Riek in het beruchte en enge roversbos. Dat klinkt bijzonder eng, maar zo eng is dat helemaal niet, want de drie rovers zijn helemaal niet zo eng of gevaarlijk als hun naam doet vermoeden! In het bos zijn ze allen de beste vrienden, samen met alle dieren.

Jammer genoeg heeft vandaag niemand tijd voor haar. Kraai, Merel, mevrouw Wezel en mevrouw Eekhoorn, niemand heeft tijd voor een praatje. En iedereen doet zo geheimzinnig. Hebben ze iets te verbergen misschien? Maar wat? Samen met Nana ga je op ontdekkingsreis, maar misschien heb je zelf al een ideetje?

Het verhaal van Nana en het Roversbos is ontzettend leuk geschreven. Vaak heb je aan het einde van een pagina een soort cliffhanger, in de vorm van een geluid. Wie of wat zou het geluid veroorzaken? Wat zou er aan de hand zijn in het bos? De prenten zijn gemaakt in een zachte lijntekening, ingekleurd in wat duistere en donkere kleuren, die toch intens genoeg zijn om niet grauw of luguber te ogen. In een bos is het immers niet bepaald licht! Langzaam maar zeker worden er steeds meer mysteries duidelijk, met een knaller op het einde. Bij die finale worden alle mysteries nog eens kort uitgelegd, zodat alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.

Nana van het Roversbos, Ann Lootens en Linde Faas
Clavis Books, september 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044817454


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.