Recensie: Nachtegaal, Benjamin Lacombe

Nachtegaal is een mooi, romantisch ogend boek. Die uitstraling krijgt het door de mooie, creèmekleurige papiersoort, dat een prettige structuur heeft, maar ook dankzij de illustraties van Benjamin Lacombe, die bijvoorbeeld ook het schitterende boek Melodie van ijzer en staal heeft geïllustreerd. De vele uitklappagina’s zorgen voor prachtige panorama’s. Erg sfeervol! Een dik minpunt krijgt het boek voor het lettertype: een cursief font met schreef leest natuurlijk niet prettig voor! En dat is jammer, want de schrijfstijl is erg goed. De teksten zijn kort en krachtig, met een mooi tempo.

Het verhaal zelf is een ware speurtocht. Een groep kinderen is namelijk op schoolkamp, en daar vinden ze zo nu en dan een gedichtje over één van de kinderen – zelfs over meester Jacques! Ze zijn observerend, eerlijk, soms wat spottend… Maar wie heeft ze geschreven, waar komen ze vandaan? De kinderen gaan, samen met hun meester, op onderzoek uit. In huis, op het strand… maar niemand komt er achter. Tot de geheimzinnige dichter zichzelf kenbaar wil maken, in het oude, verlaten theater. En daar staat een echte verrassing te wachten!

Een mooi en dromerig boek over populariteit, verlegenheid, vaardigheden en acceptatie.

Nachtegaal, Benjamin Lacombe
Abimo, april 2012, 48 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789059328280

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.