logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Naar Disneyland Parijs met kinderen


Disney en kinderen – een gouden combinatie. Als een film begint met het bekende kasteel, dan zie je de jongens al achterover leunen: dit wordt genieten. Een leuke film met spannende en vooral veel grappige momentjes. Bij onze kleine durfals begin het dan ook meteen te kriebelen toen we mededeelden dat we op vakantie naar Parijs gingen – en daarbij een bezoekje zouden brengen aan Disneyland Parijs. En dan bedoel ik durfals met een sarcastische ondertoon: het zijn echte helden op sokken. De spanning zat er trouwens al goed in, want we hadden al verteld dat het park in Halloweenstijl was aangekleed. Monsters en griezels, da’s ook niet het favorieten uitzicht van onze helden, maar gelukkig zagen ze al snel hoe het ook kan: vrolijke pompoengezichten en zingende spoken verwelkomen ons, grote herfst-achtige decoraties en oranje gekleurde lantaarnpalen sieren het park. Geweldig hoe je met dit soort details en decoraties een sfeer kunt neerzetten!

En dan stap je toch anders de poorten binnen van een gigantisch pretpark, dat kan ik je wel vertellen! We besloten het dan ook over een heel andere boeg te gooien op deze 29e oktober: we gingen voor de sfeer. Daar scoor je bij onze jongens altijd hoge ogen mee! We begonnen ons Disney-avontuur bij de Disney Studio’s, en bezochten het Park eigenlijk alleen voor de parades – en om even rond te lopen. Qua attracties hebben we eigenlijk alleen Nemo’s avontuur gehad. We hebben een poging ondernomen om naar de Buzz shootout te gaan werd na 45 minuten wachten bruut verstoord door een storing in de attractie, waardoor iedereen vriendelijk werd verzocht uit de wachtrij te stappen.

De wachttijden zijn in het Disney Park overigens een stuk langer dan in de Disney studio’s. Bij de studio’s hoefden we veelal alleen maar te wachten tot de volgende show, en konden we zelfs nét voor aanvang gewoon doorlopen. Een gouden tip! Want hoewel de magie in het Disney Park zonder enige twijfel hoger is dan in de Studio’s is ook dat park zeker de moeite waard om te bezoeken. Bekijk dus thuis eerst goed welke attracties en onderdelen je van beide parken wil zien. In Disney Park zijn de attracties en achtbanen, met tussendoor indrukwekkende parades en Disneykarakters die graag even met je kennismaken. In Disney Studio’s gaat het meer om de magie van het filmmaken en het illustreren. Ook daar echter attracties, zoals de Twilight Zone Tower of Terror en Ratatouille, maar dit park draait eerder op de shows en presentaties. Leuke presentaties, vol van de bekende Disney humor.

We bezochten onder andere de shows Animagique, waarin we te zien kregen hoe een Disneykaraktertje ontworpen en bedacht werd (in dit geval het draakje Mushu, uit Mulan), gingen we op avontuur door de filmgeschiedenis met een tijdreiziger in de theatershow/film Cinemagique en was het echt lachen geblazen met de live show Stitch Live. Naast de vele shows is er ook genoeg te zien en te beleven in het park, je kunt er bijvoorbeeld ook leren tekenen in een echte workshop, zijn er tentoonstellingen over de geschiedenis van animatie (en hoe je van stilstaande beelden bewegende beelden maakt) en kom je ook hier Disneykarakters tegen die je kunt begroeten.

Gezien de karakters van onze kinderen hadden we dus al besloten om onze pijlen vooral te richten op de Studio’s, en dat was maar goed ook. Beide parken op één dag bezoeken is al schier onmogelijk. Als ik zo vrij mag zijn om een inschatting te maken zul je minstens drie volle dagen bezig zijn om alle shows en attracties te ervaren die je zou willen zien. In één dag hebben we een groot deel van de shows in de Studio’s gedaan, drie parades gekeken in Disney Park, natuurlijk even door het kasteel van Assepoester gelopen en een korte wandeling door het park gemaakt. En daar tussendoor uiteraard nog even uitgerust in de gezellige restaurantjes die het park rijk is. Hoewel het heel aantrekkelijk lijkt om zo veel mogelijk te zien en te doen zou ik aanraden om vooral veel te zien. Een zogeheten Fast Pass helpt je door de wachtrijen heen. Daarmee haal je een kaartje bij de betreffende attractie (niet alle attracties hebben deze dienst). Je krijgt vervolgens een ticket met jouw tijd erop. Rond die tijd mag je aansluiten in de Fast Pass rij, een verkorte rij. En de rest van de wachttijd? Die breng je zonder problemen door in het schitterend aangelegde park.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.