logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Naar buiten – ontdek de natuur, Maria Ana Peixe Dias, Ines Teixeira Do Rosario

naar buitenDe meeste kinderen zijn graag buiten. Zelfs de fervente gamers storten zich vol overgave in het wilde leven als je ze in een bos loslaat. Logisch. De kracht van de natuur stroomt al snel door iedere porie van je lichaam! Maar de vragen komen al snel naar boven. Van wie zijn die pootafdruk? Wat is deze worm aan het doen? En hoe heet die boom? Stadse kinderen zullen het er moeilijk mee hebben om daar een antwoord op te geven, maar ook buitenkinderen weten lang niet alles. Naar buiten – ontdek te natuur!

Kennis en kunde

Waar dit boek zo goed in is, is dat het niet alleen vertelt hoe iets heet en wat het doet, maar vooral het waarom en het grote geheel komt hier aan bod. Of het nu gaat om wolken en sterren, bomen en bloemen, stenen en zand, vogels, reptielen en zoogdieren: alles draait om het grote geheel en heel veel diepgang en de geschiedenis van dit alles. Daarbij worden zelfs de geschiedenis en evolutie van omgevingen en landschappen besproken. Een grote meerwaarde, omdat je dan ook in vreemde omgevingen verbanden kunt leggen. Dit boek zorgt voor een gedegen kapstok, waar je nieuwe informatie snel en makkelijk aan kunt ophangen.

Actief

Naar buiten stimuleert je zeker om er op uit te trekken en de natuur om je heen verder te ontdekken. Belangrijk is wel om even te melden dat het boek geschreven is door een paar Portugese experts – daardoor mis je wat typische Nederlandse flora en fauna, en worden er ook bepaalde planten en dieren besproken die je hier niet zult tegenkomen. Dat doet echter niets af aan de kracht van dit boek. Naast de uitgebreide informatie vind je namelijk ook heel veel doe-opdrachten waarmee je actief naar buiten kunt en leert hoe je naar de natuur kijkt en hem onderzoekt.

Conclusie over Naar buiten – ontdek de natuur

Dit forse oranje boek zal er gegarandeerd voor zorgen dat je heel anders naar de wereld om je heen gaat kijken. Het is natuurlijk een boek met veel informatie, maar ook vooral een boek waar je heel veel van leert. Van het grote geheel, van het waarom, van het leren observeren en onderzoeken. Dat maakt het echt een geweldig boek voor jong en oud. De losse vormgeving en speelse illlustraties in vrolijke kleuren maken het boek een plezier om door te bladeren. Door: Score: Naar buiten – ontdek de natuur krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Naar buiten – ontdek de natuur,
Illustrator: Bernardo Carvalho Fontaine uitgevers, 368 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789059567337. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.