logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: MyKidsRoom MyBuddy nachtlamp, Philips

mybuddy-RTP-global-001_lowres

Een nachtlampje, leeslampje, wekker – voor je het weet staat de hele kinderkamer vol met ‘handige’ accessoires, die elkaar behoorlijk in de weg staan. Er zijn echter een aantal producten die je de ruimte geven, goed werken én ook nog eens super handig zijn. Zoals de Philips MyKidsRoom MyBuddy. Een grappig poppetje om te zien, dat vooral. Maar dat is niet alles. Het combineert een nachtlampje, wekker en nachtlampje in één mannetje!

MyBuddy is gemaakt van een stevig, solide kunststof. Zacht plastic, wel te verstaan. Valt hij om één of andere reden, is er geen man overboord: MyBuddy kan tegen een stootje. Op zijn rug draagt hij een apparaatje, dat lijkt te bestaan uit een draaischijf en een klokje – maar daarover zodadelijk meer. Onderop zit een hard plastic voetstuk, voorzien van rubber dopjes. Een stevige basis is altijd belangrijk, zo lijkt hij te vertellen. In de binnenkant van MyBuddy zit een energiezuinig led-lampje verwerkt. Superhandig: hij zou minstens 20.000 uur meegaan, maar wordt ook niet warm én is nog eens zuinig ook. Wat wil je nog meer?

Achter op MyBuddy zit het apparaatje met een draaischijf en een klokje, zoals ik net al vertelde. Uit dat mechaniek hangt een wit snoer, met een adapterblokje. Het snoer is ongeveer 1,5 meter lang. Om de nachtlamp te laten werken duw je op z’n pet. MyBuddy zakt daarbij iets over de hard-plastic voet, en het lampje begint te branden (140 lumen, 1watt ledlamp). Uitzetten gaat op dezelfde manier. De leukste functie is misschien wel de nachtlamp/wekkerfunctie. Daarbij komt het achterste mechaniek in beeld.

Het klokje is natuurlijk instelbaar in tijd. Ook kun je er een wektijd op instellen. Niets bijzonders. Op de draaischijf zitten vier standen: Nachtlamp, nachtlamp en wekkerfunctie, wekkerfunctie en uit. Bij die laatste doet het leeslamp-deel het natuurlijk nog wel. In de nachtlamp-stand begint er een klein maantje te schijnen op de buik van MyBuddy, middels een klein 0,2 watt-lampje. De wekkerfunctie gaat in op de ingestelde tijd. Het maantje verandert dan in een fellere zon. Zo weet je kind: als de zon schijnt, mag ik uit bed! Let goed op: het is dus niet echt een functie waarvan je kind wakker wordt, het is enkel een signaalfunctie dat je kind uit zijn of haar bed mag. Zo weet je kind dat het niet gewaardeerd wordt als hij om vijf uur op je bed staat te springen!

Om je schone slaper te belonen zit er een grote stickerposter bijgeleverd. Handig voor de eerste week: iedere keer dat je kind pas na de wekfunctie uit z’n bed komt, mag er een sticker geplakt worden, tot de poster helemaal compleet is.

MyKidsRoom MyBuddy nachtlamp, Philips
Adviesprijs: 85 euro

Dit product bij: Philips 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.