Recensie: Mr. Poppers Penguins, Twentieth Century Fox

Mr. Popper is een machtige zakenman uit New York die plotseling zes pinguïns erft. Het is niet makkelijk om voor de dieren te zorgen, maar gaandeweg gaat het steeds beter en leert hij ook het belang van familie en vrienden kennen.

Mr. Poppers Penguins is een fantastische boekverfilming, waar iedereen wel eens van gehoord moet hebben. Of in ieder geval een verwijzing of citaat uit het boek, want de schrijver Richard Atwater is wellicht dé uitvinder van de alliteratie, die goed naar voren komt in de Franse secretaresse van Mr. Popper himself. Jim Carrey laat zich in deze film overigens van zijn beste kant zien, en je kunt dan ook echt zien dat hij enorm gegroeid is als persoon. Het ludieke en cartooneske gedrag is grotendeels verdwenen, hoewel hij zijn handelskenmerken niet helemaal overboord heeft gegooid. Hij kan zich dan ook helemaal te buiten gaan als Mr. Popper, waarin hij de zorg op zich krijgt van een aantal penguins (onbedoeld overigens, maar dat mag duidelijk zijn).

Als hij echter merkt dat hij hiermee de harten van zijn kinderen kan terugwinnen, besluit hij zijn huisdieren maar te houden, in plaats van ze naar de dierentuin te sturen. Puur eigenbelang dus, maar langzaamaan begint hij aan de beesten gehecht te raken, en wordt zijn ijskoude, zakelijke hart langzaamaan verwarmd door de vrieskou in zijn huis en zijn bijtgrage vogelvrienden. Hul dit verhaal in een wonderlijke kerstsfeer, de nodige ontsnappingen van de penguins, en het smelten van Poppers hart (wat hij niet gewend is) en je weet dat er genoeg fantastische verwikkelingen op het menu staan om je geruime tijd te vermaken. Een wonderlijke kerstfilm, die je niet mag missen: na het boek zal de film ook zeker tot klassieker verworden!

Mr. Poppers Penguins, Twentieth Century Fox

Tijdsduur: 94 minuten, Familiefilm
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 16,99 euro), Blu-ray (22,99 euro)

Dit product bestel je direct bij BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.