logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mr. Creepy’s spookslot, Goliath


Mr. Creepy's Spookslot

Het alom bekende spel Spookslot is terug van weggeweest, en ziet er net als vanouds angstaanjagend uit. Het spelbord van Mr. Creepy’s spookslot is in vier delen spannende en lugubere verdeeld. Wie durft naar binnen te gaan en door de enge ruimtes te lopen? Wie rent er door de martelkamer en sluipt over het kerkhof? En pas op! Want onderweg zijn er genoeg gevaren die je het bijzonder lastig kunnen maken. Laat je dus niet pakken door de boomtakken, de scherpe bijl of de rollende schedel. De eerste speler die de doodskist sluit en het spook opsluit, is de winnaar.

Mr. Creepy’s Spookslot is een spannend bordspel met maskers, groene en rode voetstappen en een dobbelsteen. Vooral bij de rode voetstappen moet je oppassen. Draai je met de draaischijf namelijk het doodshoofd, dan moet je die door een soort knikkerbaan laten rollen – en je weet nooit waar hij uitkomt! Dat maakt het spel ook zo spannend, de onzekerheid van de vallen. Sta je op een rode voetstap, dan kún je zomaar geraakt worden door één van de zeven vallen. Maar er is nog een groot risico. Draai je met de draaischijf een geschrokken gezichtje, dan moet je een masker op je poppetje plaatsen. Je mag pas weer verder bewegen als je het voetstapje hebt gedraaid. Dat levert de nodige frustraties op! De speelduur is dan ook vooral afhankelijk van het aantal maal dat je het schrikmasker draait. Dat kan de speltijd aanzienlijk verlengen.

Mr. Creepy’s spookslot is een superspannend spel, waarbij je het vooral moet hebben van geluk. De schedel laat zich niet sturen: sta je bij een rode gevarenzone, dan ben je aan het lot overgeleverd. Het enige nadeel is het opbouwen: wil je hem in de doos opbergen, dan moet je hem helemaal afbreken, en weer opbouwen als je hem wilt spelen. Ook staan de verschillende vallen behoorlijk gespannen. Bij de kleinste aanraking springen ze los, waarna je ze weer moet zetten. Vooral het valhek had het bij ons zwaar te verduren! Voor kinderen blijft het echter een superspannend avontuur: snel opruimen zal er niet inzitten, ze zullen het keer op keer willen spelen. Het spel is vooral vanwege het opbouwen en het zetten van de vallen geschikt voor kindren vanaf 7 jaar, want regels, die zijn er nauwelijks. Mijn zoontje van vier geniet er ontzettend veel van, maar: daar moet je weer goed bij helpen als je de vallen opnieuw moet inschakelen.

Mr. Creepy’s spookslot, Goliath
Prijs: 29.99 euro. september 2012. Leeftijd: vanaf 7 jaar.
Aantal spelers: 2-4. Speltijd: ongeveer 20-40 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.