logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Motiv 2 2.1 speakerset, Teufel


teufel motiv 2

De afgelopen jaren zijn flatscreen televisies gemeengoed geworden in de Nederlandse huiskamers. Het moet alsmaar groter, maar ook platter. Geen enkel probleem, maar vooral dat platte heeft een grote prijs. Er is bijna geen ruimte meer voor een fatsoenlijke luidspreker! De Motiv 2 is een 2.1 speakerset die dit probleem moet oplossen.

En dat lukt wonderwel! Zoals gezegd is de Teufel Motiv 2 een 2.1 speakerset. Dat houdt in dat je een grote bass-speaker hebt (sorry: de subwoofer) en twee kleine speakers voor de middentonen en de hoge tonen. De subwoofer heeft een flink formaat, het is een grote, witte kubus van 35x39x35,5 cm (13,5 kilogram). Aan de voorkant vind je een rvs bedieningspaneeltje dat met wit licht aangeeft welke stand er wordt gebuikt, en of het geluid wordt bediend. De voorkant wordt gesierd door een groot zwart doek waarachter de speaker zit verwerkt. De kleine satelietspeakers zijn 12,5×12,5×11,5cm, met een gewicht van 1,2 kilogram. Ze zijn ook in het wit uitgevoerd, met mooie rvs accenten. Je sluit ze op de subwoofer aan met flinke kabels, met een 6,3 inch jack plug. Het grootste nadeel zit hem in het formaat van de subwoofer. Dat is bijna een redelijk formaat bijzettafel, die je toch ergens kwijt moet zien te raken, in de buurt van je satelietspeakers! Maar het formaat heeft een hoger doel.

Aan de achterkant van de speaker vind je alle aansluitmogelijkheden. Hieronder vind je onder andere een optische verbinding, een 3,5 inch poort, een 2xtulp poort, en een aansluitmogelijkheid om een USB-apparaat aan te sluiten. Die wordt via de USB-poort opgeladen, verder niets. Tevens vind je een koptelefoonaansluiting op de achterkant van de subwoofer. Door al die aansluitmogelijkheden kun je verschillende geluidsbronnen aansluiten: je tv, een digitale decoder, je blu-rayspeler of gameconsole, zelfs je computer! Je kiest de gewenste aansluiting door een knop op de voorzijde van de subwoofer, of door deze te selecteren op de kleine afstandsbediening. Uiteraard ontbreekt een aan/uitknop niet, en kun je kiezen om het hele systeem automatisch in te laten schakelen zodra deze een signaal ontvangt – erg handig! Zet je het audio-apparaat uit, dan schakelt de Motiv 2 na 20 minuten zelf uit. Of je zet hem op standby via de knop op de voorzijde of de kleine afstandsbediening. De kleine speakers hebben zoals gezegd een grote 6,3-inch aansluiting waarmee je ze verbind met de subwoofer. Ook zit er een M6 draadaansluiting op, waarmee je ze kunt bevestigen aan een wandbeugel. Maar: probeer die dikke verbindingskabels maar eens weg te werken! Achter de tv zou wel lukken, maar heel veel verder… dat wordt geen mooi gezicht.

Dat waren de technische details… Hoe zit het met de ervaringen? Daar kan ik heel kort over zijn: geweldig! Een 2.1 systeem is in de meeste gevallen meer dan voldoende. Er zijn zo weinig momenten waarop je 5.1 gebruikt! Zowel de speakers als de subwoofer zijn zwaar, en produceren een vol geluid. Voor de fijnafstemming kun je de bas, de middentonen én het volume van de subwoofer instellen. Zo pas je hem helemaal naar je eigen smaak aan. De subwoofer zorgt voor een mooie en volle bas, ook bij lage volumes hoor je de aanwezigheid ervan prima. Daardoor krijgt je televisiekijkervaring (da’s een mooi Scrabblewoord, niet?) een heel nieuwe impuls, en hoor je zelfs de kleinste geluidsdetails. Geniet van een helder en vol geluid met de Motiv 2 speakerset!

Motiv 2, Teufel
Prijs: 399 euro

Dit product bij: www.teufelaudio.nl

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.