logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Mortina, Barbara Cantini

Ben je toe aan een lekker griezelboek? Eentje die je wel een beetje aan het griezelen maakt, maar niet té erg? Eentje met leuke tekeningen, grappige griezels en veel bizarre avonturen? Dan ben je bij Mortina helemaal aan het juiste adres. Mortina is namelijk een zombie-meisje, dat de meest bijzondere avonturen beleeft in haar grote, oude en net zo vreemde huis, de Vervallen Villa, waar Mortina woont met haar Tante Ter Ziele.

Mijn mening over de boeken van Mortina

De boeken van Mortina zijn rijk geïllustreerd met grappige tekeningen over zombies, vleermuizen en griezelige elementen – allemaal op een heel toegankelijke manier. Een fijne introductie in de griezelwereld, met zachtaardige wezens, vreemde schepsels en leuke avonturen. Het is geschreven voor kinderen van ongeveer 7 jaar, maar voor die leeftijd zitten er nog al wat moeilijke woorden in. Een leuk concept, maar qua tekst misschien iets te hoog gegrepen.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over Mortina – een verhaal om je dood te lachen

Dit is het eerste boek over Mortina, het zombiemeisje met ogen als pingpongballen en dat zo maar lichaamsdelen los kan halen. Zoals de meeste zombies probeert ze zich een beetje apart te houden van de andere mensen, maar dat is wel een eenzaam leven. Aan haar tante Ter Ziele heeft ze ook niet zo veel. Hoewel de andere huisgenoten en spoken in huis haar wel kunnen vermaken, mist ze toch wel om echte vrienden om zich heen te hebben. Maar kan dat eigenlijk wel, als zombie zijnde? In Mortina – een verhaal om je dood te lachen zet het meisje alles op alles om zich kenbaar te maken bij leeftijdsgenootjes. Maar of die open staan voor zo’n bijzondere vriendschap?

Score: 7


Ga direct naar Mortina – een verhaal om je dood te lachen op BOL.com.


Recensie over Mortina – het vreselijke neefje

In Mortina – het vreselijke neefje blijkt dat het ondode leven gewoon doorgaat in het Vervallen Huis. Tante Ter Ziele is druk bezig met haar nieuwe hobby en kweekt de meest bijzondere oude planten in de serre. Mortina moet zichzelf maar zien te redden. Tot de bel gaat en neef Dilbert op de stoep staat. Daar wist Mortina niets van af, en ze moet ook weinig hebben van de verwaande kwast. Hij moppert over van alles en nog wat. Mortina probeert verhaal te halen bij haar tante, maar kan tante Ter Ziele nergens vinden. Hoe moet dat nu? Dan staan ineens haar vrienden op de stoep met een mysterieuze uitnodiging in hun handen…

Score: 7


Ga direct naar Mortina – het vreselijke neefje op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.