logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Morphsuit Marvel Captain America


Als ik zeg ‘morphsuit’, dan denk jij vast aan zo’n eentonig gekleurd stretch pakje waarin iemand als een soort moderne mime-clown beweegt. Maar niets is minder waar! De geweldige pakkenfabrikant zit natuurlijk niet stil, en is een heel nieuw pad ingeslagen. Zo kun je tegenwoordig ook als je favoriete Marvel-helden gemorph-ed worden!

Iron Man, Spiderman, Wolverine, Captain America of de anti-held Deadpool: deze morphsuits (54,95 euro per stuk) zijn geweldig slim vormgegeven. Of beter: de strakke pakken van deze helden zijn geweldig gekopieerd. Zonder alle franjes en uitsteeksels, dat wel, dus als Captain America heb je geen handige buideltjes voor je telefoon of portemonnee, maar er zitten wel een paar andere slimmigheden in het pak verwerkt. Zo heeft ieder pak een vakje voor je smartphone, waardoor je pak een speciale gave animatie krijgt. In het geval van mijn Captain Americapak zit er namelijk een groot klittebandvlak op de borst, aan de binnenkant van het pak. In de buitenste laag zit een ronde uitsparing. Met de speciale Morphsuit-app wordt hier nu een coole animatie afgespeeld, waardoor het pak tot leven komt. Zo heeft ieder pak een eigen animatie. Laat je je smartphone thuis? Dan maak je de uitsparing weer dicht met bijpassend ‘dekseltje’ van stof.Cool, en ook handig dat je je telefoon mee kunt nemen, maar een telefoontje aannemen wordt lastig: een bluetooth headsetje biedt hier uitkomst en mogelijkheden.

Naast de speciale Morphsuit app, waarmee je pak een speciale gimmick krijgt, kun je de speciale krachten van je superheld ook tot leven laten komen. Daarvoor gebruik je de Zappar-app. Wacht: dit filmpje is vast duidelijker dan mijn omschrijving:

1898124_10202499274742055_959500150_nDe pakken zelf zitten als gegoten. Ikzelf heb met mijn 1,85m een XXL pak aangemeten gekregen. Volgens de maattabel zou een XL hebben volstaan, maar toch paste de XXl als gegoten! Het is wel even wennen om het masker op te hebben. Je gezichtsvermogen wordt redelijk gehinderd (niveau witte zonnebril), maar het ademhalen gaat nog prima. Een klein baardje is geen enkel probleem. Ook is het heel goed mogelijk jezelf zonder hulp in het pak te hijsen en je ervan te ontdoen. Je kunt zelfs door de stof heen drinken!

Een paar nadeeltjes heeft zo’n morphsuit ook: waar laat je bijvoorbeeld je geld of telefoon? Een handig heuptasje is verkrijgbaar bij Morphsuits, dat helpt. En de handschoen is niet briljant smartphone-proof. Tenminste, mijn 2-jaar oude Sony telefoon reageerde niet, mijn iPad weer wel. Aangezien de handschoenen aan het pak vastzitten kun je ze niet zo snel uitdoen. Maar wacht: je telefoon zit toch in je pak vastgekleefd 😉

1016573_10202499275862083_187028763_nDe Speciale Krachten-animatie is enkel te zien via de Zappar-app. Mensen die deze animaties willen zien moeten zowel de app op hun smartphone hebben als jouw goed in beeld krijgen, zodat de app het symbool kan ontcijferen. Dat is misschien wel het grootste nadeel van de special features van de app. Want hoewel de animaties supercool zijn (echt waar) is het toch een beetje onhandig. Maar ook zonder die animatie heb je een supergaaf pak van je favoriete superheld. En dat is het eigenlijk al helemaal waard!

Over Morphsuits
Morphsuits zijn all-in-one spandex pakken die het hele lichaam van top tot teen bedekken. Ze zijn zo  ontworpen dat de drager door de kostuums heen kan ademen, kan kijken én kan drinken. En dat terwijl niemand hen kan zien. AFG Media, opgericht in 2009 door de broers Fraser en Ali Smeaton en hun vriend Gregor Lawson, is het bedrijf achter Morphsuits. In augustus 2013 kondigde AFG Media de lancering van Morph Costume Co aan, als leverancier van de coolste, meest innovatieve kostuums. Ook Digital Dudz behoort tot AFG Media en biedt een scala van interactieve kleding aan, waarbij onder andere ook gebruik gemaakt wordt van augmented reality technologie. Ga voor meer informatie naar: www.morphsuits.nl. 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.