Recensie: Morning Glory, Paramount

Een eigen tv-show in New York City was voor Becky de grote doorbraak waar ze altijd al van had gedroomd……tot medepresentatoren Mike en Colleen haar de oorlog verklaren die tijdens de uitzending wordt uitgevochten. Er is een wonder voor nodig om de show met zijn excentrieke personages en extravagante invalshoeken tot een succes te maken, maar Becky is vastbesloten om te laten zien wat ze waard is en iedereen in de schaduw te stellen.

Morning Glory is een heerlijke romantische komedie, die nieuw licht werpt op het fenomeen ‘morning shows’, bij ons niet echt bekend, maar in de USA natuurlijk onlosmakelijk verbonden met wakker worden. Waar we het hier moeten doen met ‘Goedemorgen Nederland’ of het telkens herhalende Ontbijtnieuws wordt er weinig gedaan met dit principe. Gelukkig maar, zo blijkt, want de medewerkers daar hebben natuurlijk een lastig sociaal leven, wat ook de hoofdrolspeelster aan den lijve ondervonden heeft. De workaholic Becky, vrijgezel, heeft maar een passie: haar ontbijtshow. Als ze dan plots op straat komt te staan, mag ze bij een ander radiostation komen werken. Een station dat graag meer wil bereiken dan het schamele aantal mensen dat op dat moment kijkt. De medewerkers zijn gemotiveerd genoeg dat ze hun werk met plezier doen, maar het is duidelijk dat het niet zozeer hun passie is, zoals dat voor Becky het geval is. Als ze dan ook nog een van de twee presentatoren ontslaat en daar de oerknorrige Mike voor in de plaats aanneemt is het feest compleet. Lukt het Becky om de show nieuw leven in te blazen, en de veelgeprezen en bekroonde journalist Mike voor zich te winnen? En lukt het haar misschien zelfs nog wel om een man aan de haak te slaan? Soms zit het mee, soms zit het tegen, zo ontdekt ook onze Becky…

De film is ontzettend leuk opgezet, met vrolijke, heldere kleuren en lekkere, typerende karakters die hun persoonlijkheid letterlijk uitstralen. Genieten tot en met, vooral van Diane Keaton en een briljante Harrison Ford, die zijn monotone bromstem eindelijk goed kan inzetten.

Morning Glory, Paramount

Tijdsduur: 107 minuten, Romantische komedie.
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 19 euro), Blu-ray (ca. 27 euro)

Deze film bij: BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.