logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Morgen komt de zon weer op, Mieke van Hooft

9789044818444

In Morgen komt de zon weer op kun je lekker wegdromen bij mooie gedichtjes en sfeervolle tekeningen. Via die gedichtjes en verzen kom je overal waar je normaal gesproken niet zomaar naartoe kunt: het strand, de maan, de lente, de winter, de stad, het platteland. Overal waar je maar naartoe wilt gaan, kun je lezen in dit boek.

Wolken vangen

Kom, dan gaan we wolken vangen
met mijn vaders vlindernet.
Zachte, witte wattenwolken
voor ons eigen hemelbed.
Wlke wil je, die of die?
Weet je wat, ik vang er drie.
Eén voor mij en één voor jou.
Eentje extra, voor de kou.

De verzen zijn verhalend, met een mooi ritme. De regel-einden zijn vaak adempauzes, niet altijd een echt zins-einde, zoals het gedichten betaamd. Dankzij de mooie tekeningen hebben ook jongere kinderen wat meer te kijken, en een houvast over het onderwerp van het gedicht. De gedichten worden hierdoor wel erg duidelijk uitgebeeld, wat niet altijd ten goede komt aan de verbeelding van de verzen. Nadruk kan daarbij beter liggen op het gevoel en herinneringen dan aan fantasie. Wegdromen in herinneringen, al dan niet echt gebeurd. Tja, die gaat er mee naar de maan?

Morgen komt de zon weer op, Mieke van Hooft
Clavis Books, oktober 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789044818444


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.