logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Moppen op een bordje laten beginnend lezers lachen en gieren

moppen-op-een-bordje Als je net begint met lezen heb je het vaak zwaar. De boeken zijn lang niet altijd leuk, spannend of interessant. Waarom zou je ze dan lezen? Een groot dilemma, dat is zeker waar. Gelukkig komen er de laatste jaren steeds vaker super coole boekjes op de markt die het lezen weer een plezier maken – precies de reden dat ik ooit met CooleSuggesties ben begonnen. Want lezen ís leuk, het is alleen de kunst om het juiste boek te vinden. En nu komt er nog een super leuk boekje bij: Moppen op een bordje. Een moppenboek, geschreven op niveau AVI M4. Briljant!

Leuk lachen

Dat is meteen een grote uitsprak, natuurlijk. Want: waarom briljant? Dat kan ik natuurlijk uitleggen. Natuurlijk. Het is mijn mening, die verkondig ik niet zo maar. Ten eerste is het grootste voordeel van dit boekje dat het korte tekstjes betreft. Voor beginnend lezers is er niets frustrerender dan geconfronteerd worden met grote pagina’s vol tekst. Die tekst wordt bovendien ondersteund door leuke illustraties, verzorgd door Richard Verschraagen. Echt leuke illustraties. Een soort coole versie van Blond Amsterdam, zo zou je het kunnen omschrijven. Ook zijn de moppen heel gevarieerd. Soms zijn ze heel recht-toe, recht-aan, maar vaak ook zijn het leuke woordgrapjes, waardoor je leert dat woorden soms meer betekenissen kunnen hebben. Ten vierde: wie houdt er niet van moppen? Iedereen!

Familiepret

Een ander leuk detail aan dit boekje is dat alle raadsels, grappige situaties en moppen worden opgehangen aan een en dezelfde families, waarbij eentje bestaat uit papa, mama, opa, oma, Noor en het babietje Nel, en het andere gezin uit papa, mama, opa, oma Sam en de peuter Sep. Sam en Noor zijn de schakels in het verhaal, zij zijn ongeveer dezelfde leeftijd. Leuke gezinnen, die het goed met elkaar kunnen vinden. En leuke dingen meemaken, natuurlijk. Moppen op een bordje is dan ook echt een super leuk boek dat je gewoon eens gelezen moet hebben.

Informatie

Moppen op een bordje, Riet Wille
Illustrator: Richard verschraagen uitgeverij Eenhoorn, 56 pagina’s, paperback. Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789462911215

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.