logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Moov constructiespeelgoed van Berg Toys


sfeer MOOV

Weet je waar ik vroeger ontzettend veel mee heb gespeeld? Met Meccano. Urenlang was ik bezig om met de kleine schroefjes, plaatjes en wieltjes de meest uiteenlopende dingen te bouwen. Auto’s, motoren, boten, huizen, maar ook dieren en robots… en alles wat daar tussenin komt. Ik kon eindeloos fantaseren over mijn creaties, en alleen maar dromen over de mogelijkheid om er zelf echt in te zitten, om mijn creaties levensgroot te maken.

Die droom kan voor mijn kinderen weer wel werkelijkheid worden, want hoewel het iets anders is dan het Meccano van vroeger, komt Moov akelig dicht in de buurt van dat droomspeelgoed. Robuuste houten planken, geschilderd in wit, of naturel gelakt, met om vaste plekken grote gaten, metalen buizen, rubber wielen en allerlei verbindingsmaterialen om alles met elkaar te verbinden… en alles op een redelijk groot formaat, waardoor je écht een auto, step, loopfiets of wat-dan-ookje kunt maken. Waar je met een gerust hart zelf op kunt zitten, bedoel ik dan, want dat is wel de bedoeling!

Moov is een geweldig constructiegereedschap, waar kinderen niet alleen mee kunnen bouwen, maar waar ze ook lekker mee kunnen spelen. Binnen óf buiten, want het speelgoed is zo stevig dat je d’r ook zonder problemen buiten mee kunt spelen. En groot genoeg, er zullen niet snel onderdelen verdwijnen in het gras. Tenzij je heel lang niet gemaaid hebt, natuurlijk…

De Moov-kits zijn te koop in drie verschillende sets, waar je een handleiding bij krijgt om er een paar modellen van te maken. De handleidingen vertellen stap voor stap hoe je ze maakt. Met onder meer wielen, assen, frames, ringen en plankjes kunnen kinderen natuurlijk ook bouwen wat ze maar willen. En voor je het weet bouw je een eigen Bike, Chopper, Helikopter, Scooter of Trike of een eigen fantasie-voertuig. Uitgespeeld? MOOV kan zo weer gedemonteerd worden zodat er nieuwe voertuigen gebouwd kunnen worden. Op naar het volgende bouw- en speelproject! Samen en actief spelen is onmisbaar voor de ontwikkeling van ieder kind. En daar hoort duurzaam speelmateriaal bij – dat voldoet aan de hoogste eisen – waar je niet zomaar op raakt uitgekeken.

Er zijn die verschillende modellen te koop:

MOOV Starter kit (3 in 1) € 99
Incl. 125 onderdelen
2 wielen
Handleiding voor 3 modellen

MOOV Advanced kit (7 in 1) € 149
Incl. 150 onderdelen
3 wielen
Handleiding voor 7 modellen

MOOV Street kit (10 in 1) € 189
Incl. 175 onderdelen
4 wielen
handleiding voor 10 modellen

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.