logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Moordgids voor antiekverzamelaars, C.L. Miller

In Moordgids voor antiek-verzamelaars van CL Miller lees je het spannende verhaal van Freya, een net-gescheiden vrouw die zich best alleen voelt nu haar dochter in Amerika is gaan studeren. Bovendien wil haar man dat ze hun oude, statige huis verkopen (wat op zich best logisch is), maar Freya heeft daar natuurlijk weinig zin in. Dan komt haar leven ineens op z’n kop te staan.

Vermoorde mentor

Dan belt haar excentrieke tante Carole: het blijkt dat Caroles beste vriend Arthur (die ook Freya’s eigenzinnige voormalige mentor was) op mysterieuze wijze is overleden. Freya wordt samen met Carole ontboden bij de notaris. Eigenlijk wel vreemd, want Freya had Arthur de rug toegekeerd na een bizarre gebeurtenis in Caïro (waar je naarmate het boek vordert meer over te weten komt). Toch laat ze alles vallen en keert ze terug naar haar geboorteplaats. Daar beginnen zij en Carole uit te zoeken wat er met Arthur is gebeurd, want er blijkt heel wat meer aan de hand te zijn dan zelfs de politie lijkt te vermoeden.

Onderzoeksduo

Hun eerste stop is een weekendbijeenkomst voor antiekliefhebbers in een nabijgelegen landhuis, waar Arthur zich voor had aangemeld met Freya als zijn vervanger. Hij dacht dus al dat er iets met hem zou gebeuren… is dat niet luguber? Eenmaal op het landhuis moet Freya al haar vaardigheden inzetten die ze van Arthur heeft geleerd toen ook zij opgeleid werd tot antiekverzamelaar. Daarbij ontmoet ze verschillende vreemde personages en begint ze de waarheid te ontrafelen – en tot haar verbazing heeft dit te maken met de reden waarom ze Arthur überhaupt de rug toekeerde. Maar het kan zijn dat ze Arthur helemaal verkeerd had…


Ga direct naar Moordgids voor antiekverzamelaars op BOL.com.

Recensie over Moordgids voor antiekverzamelaars

Moordgids voor antiekverzamelaars is een onderhoudend boek. Het heeft niet zo’n hoog tempo en hangt daarmee ook een beetje tegen een mysterie-roman aan. De hoofdrolspelers hebben een gedegen achtergrond en zijn vermakelijk. De setting van het Engelse landhuis past perfect bij het thema en de verschillende personages die een rol spelen zijn ieder heel uitgesproken en uniek, zoals je ook zag bij de mysteries van Agatha Christie. De verdachten zijn lang niet allemaal even aimabel, waardoor ze stuk voor stuk ook echt verdacht worden. Het verhaal is goed onderbouwd en het is knap hoe CL Miller gebeurtenissen van 20 jaar geleden nu weer laat herleven.

Score: 8


Informatie

Titel: Moordgids voor antiekverzamelaars
Auteur:
Uitgever: the House of Books
Aantal pagina’s: 335
Type boek: Paperback
ISBN: 9789044366884
Prijs: 23.99 euro

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.