logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Moord in het maanlicht, University Games


Een prachtig mysterieus moordspel van Wie, Waar, Waarom & Hoe!  Aan de spelers om de juiste combinatie te achterhalen. Wie is de moordenaar? Waar gebeurde de moord? Met welke reden? Hoe werd hij vermoord?

Moord in het maanlicht lijkt ondanks dit Cluedo-achtige plot echter nog het meest op het aloude Mastermind, waarbij je een kleurcombinatie moest weten te achterhalen. Nu is het aan jou om een moordmysterie op te lossen, en wel in zo min mogelijk stappen. Het leuke hieraan is, dat het meer spreekt dan de vertrouwde kleurenpinnetjes. Het lastigere aspect is dat je nu vier vakjes hebt, waarbij je voor ieder vakje andere opties ter beschikking hebt. Voor het vakje Wie heb je namelijk heel andere kaartjes als voor Waar! Door het onderwerp is dit spel dan wel weer geschikter om met meerdere personen te spelen, om zo gezamelijk het mysterie te ontrafelen.

Deze reisuitvoering zit in een handzaam metalen blik. Het spelbord bevat een metalen plaatje, en de speelstukken zijn magnetisch. Daardoor is het ideaal om mee te nemen op reis: lekker in de trein of in het vliegtuig samen moordmysteries oplossen. Ik ben benieuwd hoe lang het zal duren voor andere mensen zich er in gaan mengen!

Moord in het maanlicht, University Games
Prijs: 9,95 euro. mei 2011. Leeftijd: vanaf 7 jaar.
Aantal spelers: 2-8. Speltijd: ongeveer 20 minuten.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.