logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Moon Dough, de klei die niet uitdroogt

Het magische Moon Dough maakt niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders gelukkig: dit duurzame speelgoed droogt namelijk niet uit, zodat de kleintjes er eindeloos mee kunnen spelen. Daarnaast is het een heerlijk kleiproduct, waar de kleintjes al hun creativiteit in kwijt kunnnen. Ze kunnen lekker snel vormpjes maken en zich helemaal verliezen in hun fantasiespel. Dat het product erg goed is was eigenlijk al bekend, aangezien Moon Dough al bekroond is geweest met een aantal internationale speelgoedprijzen. In Nederland is het genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2011.

Wat is de kracht van dit product? Klei is er natuurlijk in allerlei soorten, kleuren en vormen. Dit product is echter uniek, in de zin dat het niet uitdroogt, maar ook dat het na het opruimen geen sporen achterlaat. Zo heb je de tafel zo weer aan kant als je deze nodig hebt, zonder dat er restjes, kleuren of geuren achterblijven. Erg prettig, zeker als je een beperkte ruimte hebt en het speelgoed niet even kunt laten staan als je kinderen even wat anders willen doen, of als het tijd is om te eten, om maar even een dwarsstraat te noemen. De klei is bovendien hypo-allergeen, zodat het ook veilig is voor de allerkleinste kleiers. Zij zullen vooral genieten van het heerlijke materiaal, wat zich makkelijk laat snijden, scheuren, stapelen, glijden en rollen. Bovendien hebben ze supersnel resultaten, dankzij de leuke sets waarin het verkrijgbaar is. Bij elk Moon Dough-product zitten namelijk leuke vormpjes, zoals dieren uit de dierentuin, muntstukken, etenswaren, of dieren uti de dierentuin, zodat je in een handomdraai de leukste voorwerpen maakt: even de klei in de kneedvorm drukken, draaien maar, en de Moon Dough komt tot leven!

Er zijn een aantal sets verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor de Magische Dierentuin, een Supermarkt, of de Ontbijtset. Zo bouw je in no-time je eigen winkeltje, dierentuin of tover je de heerlijkste (oneetbare!) gerechten op tafel! De leuke accessoires zorgen er direct voor dat de kleicreaties nog meer impact krijgen dan wanneer ze eenvoudigweg uit een vormpje gedrukt worden. Wat dacht je van een ijscokarretje, waarbij een plastic hoorntje geleverd is? Of de dierentuin, waarbij je de dieren kunt vastzetten in stevig kusntstof pootjes die zelf kunnen lopen? De klei werkt dan ook echt superfijn. Hij laat zich mooi vormen, is flexibel genoeg om makkelijk door te kneden, stevig genoeg om te vormen, en zeker, maar dan ook zeker leuk en goed genoeg om uren mee te spelen! En klopt de bewering ‘droogt niet uit’? Er zijn natuurlijk eerder fabrikanten geweest die deze claim hebben geplaatst, maar fabrikant Spin Master is in ons huis de eerste die de eretitel ‘onuitdroogbare klei’ glansrijk toegekend heeft gekregen. Gefeliciteerd!

Moon Dough
Spin Master. Leeftijd: vanaf 3 jaar.
Prijs: Moon Sough Single: 3,99 euro
Prijs: Moon Dough Doubles: 6,99 euro
Prijs: Ontbijtset of Oceaanfiguren: 9,99 euro
Prijs: Supermarkt of IJscokarretje: 14,99 euro
Prijs: Magische dierentuin: 24,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.