logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mooie voorleesverhalen, Freddie Langeler

9789020682885 mooie voorleesverhalen

Uitgeverij Kluitman bestaat al sinds 1864. Ze hebben dan ook een lange reputatie als het gaat om het uitgeven van boeken en prentenboeken. Het boek Mooie voorleesverhalen is een verzameling van drie vrolijke verhalen waar de jaargetijden een belangrijke rol in spelen. Want hoe leuk verhalen ook mogen zijn, vroeger hadden ze een heel belangrijke rol: ze moesten vooral educatief zijn, of een belerende ondertoon hebben.

De verhalen in dit boek laten zien dat je ook op een heel leuke manier kunt leren. De wortelkindertjes, Jantje in bloembollenland en Het Zomerfeest nemen je mee de natuur in, en laten je zien hoe verschillende kinderen omgaan met de natuur, of hoe de bloemen nu eigenlijk groeien. Bijzonder zijn de illustraties van Freddie Langeler, die al bijna honderd jaar oud zijn. Mooie, nostalgische prenten geven de zoete en zachtaardige verhalen een mooie ondertoon.

Een boek vol mooie voorleesverhalen, lekker fantasievol en verrassend. Het boek laat zien dat je altijd nog van prentenboeken kunt genieten. Ook al zijn ze bijna honderd jaar oud! Het taalgebruik is overigens wel aangepast aan deze tijd, en is herschreven voor Annemarie Dragt. Geen rare worden of schrijfwijzen dus in dit boek! Dat doet een beetje af aan de nostalgie, maar leest wel zo prettig voor.

Mooie voorleesverhalen, Annemarie Dragt
Kluitman, mei 2014, 96 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789020682885


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.