Recensie: Mooie Lena, An en Louise Leysen

9789044819335 mooie lena

Lena is zo mooi, met haar fijne en gladde gezichtje en haar mooie rode krullen, dat iedereen haar ‘Mooie Lena’ noemt. Ze is dan ook ontzettend ijdel. Dat heeft ze dus al. Lene droomt van iets anders: de man van haar dromen vinden. Ze heeft hem al helemaal bedacht. Alles aan hem heeft ze al in haar hoofd zitten. Mooie Lena boetseert zelfs een standbeeld van hem. Ze noemt het standbeeld Hartendief, en zet het in de tuin.

Daarna gaat Mooie Lena op zoek naar haar droomman. Ze plaatst een contactadvertentie en de volgende dag staan de mannen in lange rijen aan te schuiven voor haar deur. Geen enkele man kan Mooie Lena echter bekoren, ze blijft dromen van haar Hartendief … Wat ze echter niet weet, is dat Hartendief tot leven is gekomen. Maar ook hij heeft een flinke vleug ijdelheid meegekregen, en is verzonken in zijn spiegelbeeld geraakt.

De jaren verstrijken en Lena krijgt kleine rimpeltjes, ze is niet meer zo mooi als vroeger. In de tuin wordt ook Hartendief steeds minder mooi. Kon hij maar ooit verliefd op haar worden. Maar dat kan niet … of toch? Mooi Lena is een grappig sprookje, verpakt in een groot formaat prentenboek. De prenten zijn ontzettend mooi en gedetailleerd, vol kleine grapjes en details. Het zijn goed gevonden collages, waarbij ook de dochter van An, Louise, haar aandeel in heeft gehad.

Het verhaal zelf is best lang. De tekst staat over de prenten heen gedrukt, wat de leesbaarheid niet altijd ten goede komt. Het verhaal zelf is leuk en apart gevonden, met soms een kritische noot naar stereotype mannen. Want er komen nog al wat vreemde snuiters op bezoek bij Mooie Lena!

Mooie Lena, An en Louise Leysen
Clavis Books, mei 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789044819335

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.