logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Monte Carlo, Fox Film


De drie meiden Grace, Emma en Meg besluiten om een droomreis te gaan maken naar Parijs. Grace wordt hier echter per ongeluk aangezien voor een verwende Britse ‘socialite’. Voordat het drietal de kans krijgt om hun ware identiteit te onthullen, raken ze verzeild in een avontuur van paparazzi, privé-vliegtuigen, haute couture kleding, sprookjesachtige romances en een vakantie in Monte Carlo die ze nooit meer zullen vergeten…

Monte Carlo is een heerlijke feelgoodmovie vol fun en avontuur, met mooie vertolkingen van de beste tienersterren op classy Europese locaties. Geniet van meeslepend amusement en romantiek met een stralende Selena Gomez in de hoofdrol! (bekend van de Disneyserie Wizards of Waverly Place en televisiefilms als Another Cinderella Story en Princess Protection Program. Haar eerste speelfilm voor het grote doek, Ramona and Beezus, dateert van 2010.) In Monte Carlo toont ze opnieuw haar veelzijdigheid als actrice en zangeres. Zo zet ze niet alleen een zeer innemende vertolking neer maar leent ze ook haar stem voor de song Who Says, die ze met haar band The Scene vertolkt op de soundtrack. Daarnaast spelen Leighton Meester, bekend van de televisieserie Gossip Girl en Katie Cassidy, medespeelster in dezelfde serie maar ook met rollen in speelfilms als Black Christmas, A Nightmare on Elm Street en Taken.

De film is een typische film van rolverandering, waarbij onze hoofdrolspeelster van identiteit ruilt met een wereldster, nadat haar goedbedoelde avontuur in het water is gevallen. Het avontuur begon al goed, als ze met haar stiefzusje op sleeptouw moet naar de Europese hoofdstad. Ze had zich nog wel zo verheugd om met haar altijd vrolijke vriendin Emma op pad te gaan! Maar helaas moest Meg ook mee: ze kan haar betweterige en overbezorgde stiefzusje niet luchten of zien. De sfeer zit er dan dus al goed in vanaf het begin van hun gezamelijke avontuur. Totdat ze in een regenbui even moeten schuilen in een sjiek hotel, waar toevallig ook Cordelia Whitman tegenkomen, een meisje uit de high society. Na wat aansporing van de avontuurlijke Emma zien de meiden hun kans schoon, en sluipen ze (onder licht protest van Meg) de limosine van Cordelia in, waarna hun grote avontuur begint: ze worden letterlijk opgeslokt door de society-scène van Monte Carlo, een sjieke wijk in Monaco.

Hier leren de drie meiden elkaar, maar vooral zichzelf goed kennen. En deze veranderingen worden erg mooi en goed verfilmd. De naïeve Grace leert veel over de wereld en zichzelf, Emma leert dat geld en mooie juwelen ook niet alles zijn, en Meg leert het onmogelijke: feesten en lol maken! De avonturen in de film volgen elkaar dan ook in rap tempo op, waarbij op een gegeven moment de drie meiden afzonderlijk op pad gaan. Dat, terwijl het zwaard van Damocles boven het hoofd hangt, want: hoe lang kunnen ze hun rol behouden? En wat zal er gebeuren als ze gesnapt worden?

Monte Carlo, Fox Film

Tijdsduur: 104 minuten, Romantische komedie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 17 euro), Blu-ray (ca. 20 euro)

Deze film bij: BOL.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.