logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Monsters uit de diepte, Nicola Davies

Monsters uit de diepteDuik mee en kom oog in oog te staan met de geweldigste zeemonsters! Ontdek de wereld onder water met een verbluffende interactieve ervaring. Je zit met je neus bovenop wilde haaien, kolossale walvissen en griezelige diepzeeduivels. Heb je een computer met een webcam? Dan heb je met dit boek een mooie interactieve belevenis. In het boek zitten namelijk uitneembare triggerkaarten. Houdt deze voor je webcam, en de software toont fantastische animatiebeelden waarop wonderlijke zeedieren over je scherm zwemmen! Druk op enkele toetsen van je keyboard en bekijk boeiende videofilms en leerzame diareeksen. Het boek zelf geeft diepgaande informatie over onder andere walvissen, orka’s, de Japanse zeekrab, maanvissen, en nog veel meer grote wezens die in onze oceanen rondzwemmen. De informatie zelf reikt best ver, van kenmerken van de dieren tot gedragspatronen die de beesten vertonen. Zie je een speciaal kader op de pagina, dan weet je dat er een speciale pop-up kaart is. Verder toont het boek in handige vergelijkingstabelletjes de diepte waarop de dieren leven, het formaat, en waar ze voorkomen. Een bijzonder leuk en leerzaam boek, waarbij de cd-rom een leuke meerwaarde heeft. Let wel: je hebt best een krachtige videokaart nodig (en een webcam) om gebruik te maken van deze software! Een nadeeltje van het boek (of eerder: een eigenaardigheid: de formaten verschillen. Zo is Monsters uit de diepzee groter dan Het Toverboek. Vreemd! En jammer, want wil je de serie verzamelen, dan staat het wel mooier om gelijke boeken in de kast te hebben staan. Monsters uit de diepte, Nicola Davies Baeckens Books, februari 2012, 48 pagina’s, hardcover. Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789054617822

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Mevrouw Kinderboek avatar

    Wij hebben het boek thuis. Mijn zoon van 6 vindt het een geweldig boek (zeedieren zijn bij hem favoriet). Alleen die triggerkaarten kunnen we niet laten zien, helaas. Want je hebt niet alleen een webcam nodig, maar ook – ahum – een cd-drive. We hadden er even niet aan gedacht dat onze Apple dat niet heeft.