logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Monsterboek, Alice Hoogstad

monsterboek

In een mooi stadje is alles heel rustig en sereen: de mensen houden van overzichtelijkheid, orde en rust. En van wit. Alles in het stadje is dan ook wit: de huizen, de kleren, de mensen… lekker rustig! Maar dan komen er de gevaarlijke, gemende kleurenmonsters, die de hele stad inpakken in een mooie zwerm van kleuren. Let goed op, want overal vind je wel van die gevaarlijke kleurenmonsters. Of heeft het meisje met de krijtjes er stiekem ook iets mee te maken?

Het Monsterboek is een boek zonder tekst en uitleg. Het gaat helemaal om de plaatjes, welk verhaal je er mee vertelt ligt helemaal aan jou. Of ga je gewoon lekker kijken naar de plaatjes en zoek je naar de kleine details, overeenkomsten en verschillen in de plaatjes? Er is heel veel te vinden in het leuke boek. Maar let op: het is natuurlijk geen kleurboek, wat sommige mensen denken! Het gaat juist om het witte en rustige, met de kleurrijke monsters die er misschien wel gevaarlijk uitzien, maar stiekem heel lief blijken te zijn. Het monsterboek gaat natuurlijk om monsters: of net wat jij denkt dat de monsters zijn.

Monsterboek, Alice Hoogstad
Lemniscaat, uitgegeven, 26 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789047706199


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.