logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Monster Trucks


monster trucks

In Amerika, waar alles groot, groter, grootst moet, tel je pas echt mee als je een gigantische auto onder je billen hebt. Zo’n grote pick-up truck, het liefst met absurd grote wielen. Type monster truck, maar dan dat je er nog fatsoenlijk mee over de brede wegen kunt rijden. Toch is dat niet voor iedereen weggelegd: buiten het feit dat die auto’s grof geld kosten, slurpen ze ook benzine. Zo merkt ook Tripp in de film Monster Trucks, waar hij en zijn moeder de touwtjes aan elkaar proberen te knopen. Haar nieuwe vriend, sheriff in hun stadje, doet zijn best om contact te leggen met Tripp, maar die sleutelt liever aan auto’s in de sloperij waar hij zo nu en dan mag werken.

Wezens

Het stadje waar Tripp woont wordt flink uit elkaar getrokken door een oliemaatschappij, die een flinke oliebel heeft gevonden. Om daar te komen moeten ze echter door een uniek veld aan water, waar de tijd heeft stilgestaan. Geld is geld, zo menen ze, en ze doen wat ze moeten om de olie aan te kunnen boren. Dan gaat er maar een miljoenen jaren oud stuk natuur verloren. Daar is niets aan te verdienen, en is dus per definitie waardeloos! Bij het boren door die oude waterbubbel gebeurt er echter iets bizars: er floepen een drietal wezens uit! Twee van de inktvisachtige blobbels worden direct gevangen genomen, de derde weet te ontsnappen.

Olieliefhebbers

De vreemde schepsels zijn echte olieslurpers. Logisch: ze leefden op een oliebel – dat was er dus genoeg! Maar in de mensenwereld is daar wat minder van de vinden. Het grijze glibberbeest vind zijn weg naar de sloperij waar Tripp werkt en onderdelen bij elkaar scharrelt voor zijn eigen monster truck. Daar komen ze met elkaar in aanraking, waarbij Tripp de bijzondere eigenschappen van het schepsel, dat Tripp heeft ongedoopt tot Creech (van het Engelse woord Creature). Het beest blijkt namelijk in staat om een auto te laten rijden – als motor zijnde! Hij bouwt zijn voertuig dan ook om tot een soort kooi voor Creech, en samen beleven ze bijzondere avonturen. Maar die worden pas goed spannend wanneer de oliemaatschappij het vreemde wezen wil opsporen. Als bekend wordt dat dergelijke dieren bestaan, zouden ze immers niet meer naar olie kunnen boren… Er komt dus een fikse klopjacht op Creech, met een bijzonder gemene beveiligingsbeambte aan de leiding.


Ga direct naar Monster Trucks op BOL.com.

Recensie over Monster Trucks

De film Monster Trucks ziet er op de cover een heel stuk enger uit dan hij is. Toegegeven: de bek van het beest is echt creepy als hij boos is, maar verder is het echt een schattig glibbermonster. De film zet je een beetje aan het denken over hoe we met de wereld omgaan, over vooroordelen en over het omgaan met slimme dieren. Maar boven al is het een grappige film vol spannende race-actie.

Score: 8


Informatie

Titel: Monster Trucks
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 100 minuten
Genre: actie komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.