logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Monskey: stoere figuurtjes met een staartje


Wat begon als een kunstproject van graffiti artiesten, kunstenaars en designers is uitgegroeid tot een uniek spelconcept voor kinderen. De Monskeys zijn grappige wezentjes. Ze hebben allemaal dezelfde vorm, maar zijn omgevormd tot geheel eigen persoontjes door verschillende kunstenaars. Op hun voetjes staat een symbooltje (een schaar, steen of papier) en een cijfer. In totaal zijn er 24 Monskey’s om te verzamelen.

Het karakter van de Monskeys komt niet alleen naar voren in hun uiterlijk, je krijgt ook een kaartje meegeleverd waarop een aantal karaktertrekjes en eigenschappen staan vermeld. Zo gelooft iedere Monskey ergens in, hebben ze een eigen lievelingskleur, lievelingsmuziek en natuurlijk ook een lievelingsdier.

Dankzij de figuurtjes en de cijfers op de voetjes van de Monskey poppetjes kun je er verschillende spelletjes mee spelen. Het meest eenvoudige spel is Steen-Papier-Schaar, dat je zo zonder discussies kunt voeren. Je stopt een aantal Monskeys in een zakje, en iedere speler trekt er een poppetje uit. Wie wint van wie? Zo kun je ook kijken wie het hoogste cijfer heeft, bijvoorbeeld, of juist het laatste cijfer. Een aantal spelideetjes krijg je meegeleverd bij de poppetjes, maar komen veelal neer op grabbelen en het vergelijken van de plaatjes of de cijfers. Je bent dus echt overgeleverd aan het toeval.

Leuker wordt het met een Skillerz, een foam wiel waar je Monskey perfect in past. Daarmee krijg je ineens meer mogelijkheden om actief met je Monskeys aan de slag te gaan. Je kunt de schijven draaien, rollen, gooien, stuiteren… en dus ook meer invloed op de uitkomst van het spel!

Maar je kunt ook online gamen. Dankzij de Monskey app komen de wezentjes echt tot leven en zie je hun karaktertje helemaal tot zijn recht komen. Of je nu speelt met de lieflijke Princessa, de eerlijke vechter Stanislav, de chille Guerreiro of de grote held Mondo: de 24 verschillende Monskeys staan klaar om geweldige avonturen mee te beleven, thuis, op het schoolplein of op je telefoon of tablet.

Of je nu kiest voor een Collectable Pack, de Special Pack, Starter Pack of de Player Pack: verzamelen, spelen en winnen doe je met Monskey. Allemaal te koop bij de betere speelgoedwinkels.

In de Collectable Pack (€ 2,99) vind je twee Playground Gamez Monskeys en 2 character kaarten. Kies de beste Monskey voor het spel dat jij wilt spelen en win! De Special Pack (€ 1,99) bevat een Playground Gamez Monskey, een character kaart en een geweldige Monskey tattoo voor jezelf. De Starter Pack (€ 5,99) bevat twee Monskeys, character kaarten en een handig tasje om jouw Monskeys overal mee naar toe te nemen! De Player Pack (€ 7,99) bevat een Monskey, tattoo en een Monskey Skillerz wiel waarmee je de meest uitdagende spelletjes kunt doen.

De Monskeys zijn jouw nieuwe vrienden, heb jij Mondo en zijn vrienden al op RTL Telekids gezien? www.monskey.nl

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.