logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Een moestuin in potten en bakken

Moestuinieren is helemaal hip en hot. Logisch, het is ook te gek om zelf te zien hoe je eigen groente en fruit groeit, en er zelfs nog wat moeite voor te doen om het te kunnen oogsten. Een stukje oergevoelens komen bovendrijven, vermengd met vaderlijke gevoelens voor ‘mijn’ oogst (die ik ook wel netjes deel, hoor, zo ben ik dan ook wel weer 🙂 ). Hoewel ik inmiddels een stukje tuin heb ingericht als moestuin begrijp ik natuurlijk ook heel goed dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Je wil natuurlijk niet meteen een stuk tuin omspitten, of misschien heb je wel helemaal niet de mogelijkheid tot een tuin in de klassieke zin des woords. De oplossing? Een moestuin in potten en bakken!

Draagbare versie

Een moestuin in potten en bakken maak je net zo groot of zo klein als je zelf wil. Je kunt beginnen met een paar kleine potten of bakken, en mislukt er een deel van de oogst kieper je ze leeg en zet je ze weg. Geen lege stukken grond, je bepaalt zelf hoe veel tijd en energie je in jouw moestuin wil steken. Aan de andere kant: een moestuin in potten en bakken is wel wat bewerkelijker dan een moestuin ‘in de volle grond’, hoewel beide manieren hun voordelen en nadelen hebben. Je moet ze wat beter verzorgen, de draagbare moestuin heeft wat meer aandacht nodig.

Duidelijke uitleg

In het boek wat ik hier voor me heb staat een duidelijke stap-voor-stap uitleg over de meestgekweekte groenten en fruit: van sla tot snijbiet, van tomaat tot courgette: met dit boekje lees je precies wat voor pot je nodig hebt, hoeveel mest je jouw groene telg moet geven om tot volle wasdom te komen. Met alle tips, trucs en gevaren die er bij horen natuurlijk. Wat de goede buren zijn, welke insecten gevaarlijk zijn en natuurlijk ook waar je de plant het beste plaatst: met dit boekje kan het eigenlijk niet misgaan. Tenzij je de plantjes niet goed verzorgd, natuurlijk!


Recensie over Een moestuin in potten en bakken

Een moestuin in potten en bakken is erg compleet en prettig in gebruik. Het bevat een helder overzicht per plant, met een zaai- en oogstkalender achter in het boek. Daarmee heb je alles in huis voor een compleet moestuinplan! Wel goed lezen: soms komen de maanden waarin je moet zaaien niet geheel overeen met de tekst in het boek en de zaaikalender. In zo’n geval neem je liever de latere maand als basis.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.