logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Moby Dick, de witte walvis, Geronimo Stilton

Moby Dick-de witte walvis

Geronimo Stilton, uitgever van de Wakkere Muis (maar lees ook ons interview met Geronimo Stilton of ons artikel Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton) schrijft normaal gesproken over zijn eigen avonturen, of de avonturen die hij beleefde in Fantasia. Zo nu en dan schrijft hij echter ook over klassieke verhalen die hij graag leest, en vertelt ze aan je alsof ze zo op Muizeneiland zouden kunnen plaatsvinden. Mensen veranderen dus in muizen, handen in poten, en saaie pagina’s vol tekst veranderen in leuk vormgegeven verhalen met rare woorden en geweldige illustraties. Dit keer is het verhaal van de grote witte walvis, Moby Dick aan de beurt.

Het verhaal van deze bijzondere walvis, eigenlijk geschreven door Herma Melville, en gelukkig blijft Geronimo bijzonder dicht bij de originele verhaallijn. Of eigenlijk is er nog al wat veranderd, maar de lijn van het verhaal is gewoon overeind gebleven. Met als toppertje wel de eerste zin: Noem me maar Ishmael. Het origineel ‘Call me Ishmael’ is één van de bekendste openingszinnen uit de boekengeschiedenis. Dat het verhaal daarna meteen een andere kant op gaat moet je maar voor lief nemen, maar de nonchalante verteltoon wordt onverminderd doorgezet. En dus beleef je in stijl van Geronimo Stilton één van de grootste zee-avonturen van de wereldliteratuur mee: de zoektocht en jacht op Moby Dick, de Witte Walvis.

In dit boek leer je dan ook de bijzondere indiaan (in dit geval: de indianenmuis, vol tattoos en vreemde gebruiken) Queequeg kennen, maar ook de stoere kapitein Ahab, waar Ishmael op mag meevaren op zoek naar de witte walvis. Want ook kapitein Ahab wil niets liever dan Moby Dick vinden en hem aan zijn harpoen te rijgen, zeker nadat deze walvis zijn been heeft afgebeten! En dus maak je het spannende avontuur mee met twee mannen in de hoofdrol die als levensdoel hebben om de witte walvis met eigen ogen te aanschouwen. En jij mag mee, verteld door de verhalen van Geronimo Stilton. Puur genieten, die klassieke literatuur!

Informatie

Moby Dick, de witte walvis, Geronimo Stilton

Illustrator: Danillo Loizedda en Christian Aliprandi
De wakkere muis, 212 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789085923022


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.