Recensie: Mmm, lekker! Yusuke Yonezu


9789051163094 mmm lekker

Wat vinden dieren lekker? Wat is het favorieten hapje van een poes, het konijn of een beer? In dit stevige kartonboekje kunnen de allerkleinsten daar zelf achter komen! Het boekje heeft telkens een uitsparing voor de mond van het dier. Sla de pagina om, en je ziet het eten in het bekje van het dier. Lekker, smullen maar!

Taal en beeld

De tekeningen zijn felgekleurd, met grove, gekartelde lijnen. Daardoor ogen de prenten wat minder strak en streng, en komen ze toch heel krachtig over. Dat alleen is al leuk, maar het boekje is boven alles heel goed voor de taalontwikkeling. Bij ieder dier vertelt het boekje namelijk op een andere manier dat een dier van zijn eten houdt. Muis houdt van kaas, konijn is dol op wortels, enzovoort. Op de pagina daarna hoor je in woorden dat de dieren het eten lekker vinden. Ze zeggen Mjammie, Hij wil er zelfs wel twee, en natuurlijk Mmm, lekker!

Lekker kletsen

Een heerlijk vrolijk boekje om met de kleinste kinderen te lezen, te praten en te kletsen. En omdat het zo’n stevige uitvoering is, kunnen de kinderen ook zelf aan de slag met lezen en vertellen als ze even een rustmomentje willen!

Mmm, lekker! Yusuke Yonezu
De Vier Windstreken, juli 2013, 18 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789051163094

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.