logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Mix match, Productief


Leg 5 kaarten neer en gooi de dobbelstenen. Combineer zo snel mogelijk de getallen op de kaarten om zo het totaal van de dobbelstenen te maken. Win zoveel mogelijk kaarten door ze te gebruiken voor het maken van de juiste som. Het nieuwe rekenspel van Reiner Knizia waar snelheid en inzicht belangrijk zijn. Het spel heeft 4 variaties voor onder andere jongere kinderen.

Mix Match is een razendsnel rekenspel. De variaties zijn eindeloos, en het gaat dan ook niet alleen om het snel kunnen rekenen, maar ook om het inzichtelijk maken van je rekensom. Het gaat hem dus niet zozeer om het maken van de som, maar eerder om de weg naar de uitkomst. Het basisspel is bijvoorbeeld: leg vijf kaarten neer. Gooi met de dobbelsteen (een met tientallen, een met eenheden). Tel deze waarden bij elkaar op. Dit getal is de uitkomst van de rekensom. Succes! Je mag nu met de vijf kaarten, naar eigen inzicht, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen, om zo tot de goede uitkomst te komen. Hierbij hoef je niet direct alle kaartjes te gebruiken, wat het aantal mogelijkheden natuurlijk enorm maakt! Je zult dan ook snel zien dat niet alle situaties één goede oplossing bieden. Het gaat daarbij zowel om snelheid als rekenvaardigheid van de rekenaar. En je weet: niet alle rekenaars kunnen even goed verbanden leggen, en iedereen die snel verbanden kan leggen en logisch nadenkt is direct een goede rekenaar. Zo vormen deze twee uitdagingen al snel een brug om kinderen van verschillend niveau toch samen te laten spelen. Met rekenen. Twee vliegen in één klap, nietwaar? De andere variaties omvatten een manier om het spel eenvoudiger of moeilijker te maken, of door een extra element in te lassen middels een kaart die alleen jij mag inzetten, om zo tot de juiste oplossing te komen. Superspannend en erg leuk, zeker door de ’tijdsdruk’ die wordt opgelegd middels de zandloper. De tijd gaaaaat…. NU in!

Mix and match, Productief
Prijs: 12,50 euro. Uitgebracht . Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Aantal spelers: 2-6. Speltijd: ongeveer 15 minuten.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.