logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Minions, Universal Pictures


minions-dvd-2d Je kent ze wel als de hulpjes van Gru in de twee Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke)-films: de minions. Niemand weet precies waar ze vandaan komen: zijn ze bedacht en gemaakt door Gru? Of komen ze ergens anders vandaan? In de film Minions kom je er achter, want dat is de film die vooraf gaat aan de twee Verschrikkelijke Ikke-films. Minions is het bizar-grappige verhaal over de geschiedenis van deze gele wezentjes, die blijkbaar al miljoenen jaren bestaan en alleen maar evolueren, zonder dat ze dood gaan of uitsterven. Ze hebben namelijk een geweldige overlevingstechniek: ze schuilen achter de grootste schurk die ze kunnen vinden! Want in het oog van de orkaan ben je veilig. En dat zorgt ervoor dat deze gele schepseltjes, de Minions, telkens op zoek zijn naar een nieuwe schurk op te volgen. Want schurken, zoals een T-Rex of Napoleon, hebben niet altijd een lang leven toebedeeld gekregen. Dan vallen de Minions in een diep dal, als ze een tijdje geen meester kunnen vinden. Ze worden depressief en verdrietig, en verliezen ieder idee van tijd. Totdat Kevin samen met Stuart en Bob op pad gaan om een nieuwe schurk te vinden. Iemand om te volgen, een nieuw doel in hun leven. Heel erg lang hoeven ze niet te zoeken, want al snel vinden ze de sexy Scarlett Overkill, een meesteres die iedereen weet te bespelen en zo alles te verkrijgen wat haar hartje begeert. De Minions reizen van het ijzige Antarctica naar New York City in de sixties, en belanden uiteindelijk in het ultrahippe London, waar ze voor hun grootste uitdaging ooit komen te staan: de Minionheid behoeden voor de complete… vernietiging. Geniet dus mee van de doldwaze avonturen van de Minions, die qua humor wel een stapje verder gaat dan Verschrikkelijke Ikke: waar die eerste twee animatiefilms nog redelijk rustten op een sarcasme en droge humor draait het bij de Minions meer om slapstick-achtige situaties en een wereld van verwondering en verbazing. Dat neemt niet weg dat er ontzettend veel verwijzingen in zitten naar van alles en nog wat, van de Beatles tot onze eigen Van Halen, waardoor er niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen ontzettend veel te genieten is.

Films koop je online bij:

Minions zal beschikbaar zijn op 3D Blu-ray, Blu-ray met DIGITAL HD en UltraViolet en DVD
  • Blu-ray ontketent de kracht van je HDTV en is de beste manier om thuis films te bekijken, met zes maal de beeldresolutie van een dvd, exclusieve extra’s en surroundgeluid van bioscoopkwaliteit.
  • DVD biedt je de flexibiliteit en het gebruiksgemak om films zowel thuis als elders af te spelen.
  • DIGITAL HD met UltraViolet laat fans toe om overal hun geliefde films te bekijken, op hun favoriete toestellen. De gebruikers kunnen de film onmiddellijk streamen of downloaden
BONUSMATERIAAL EXCLUSIEF VOOR DE Blu-ray EN Digital hd:
  • DRIE GLOEDNIEUWE ORIGINELE MINI-MOVIES:
    • Cro Minion
    • Competition
    • Binky Nelson Unpacified

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.