logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Minecraft gameband


recensie minecraft gameband

Minecraften is geen spel, het is een levensstijl, aldus onze oudste zoon op wijze toon. Daar past deze Minecraft Gameband helemaal bij: hierdoor kan hij Minecraft overal mee naartoe nemen en spelen op iedere computer. Zonder het spel te hoeven installeren, wel te verstaan, en met al zijn werelden binnen handbereik.

De Minecraft Gameband is namelijk een zogeheten wearable: een USB-stick waarop Minecraft staat, en een eenvoudig horloge waarmee je ook een animatie kunt afspelen. En dat alles in een stoer vormgegeven armband in de maten S of L, voor jonge en oude spelers. De USB-stick is een USB-3.0 versie, en dus ontzettend snel – mits je hem op een compatible poort aansluit. Doe je dat niet, dan past de snelheid zich aan naar USB 2.0. De stick in de Minecraft Gameband heeft een grootte van 8 GB, meer dan genoeg dus voor Minecraft en je savegames, je zou er nog meer op kunnen plaatsen.

Het handige van de gameband is dat je hem kunt openklikken, waarna je de USB-stick in je USB-poort kunt steken en Minecraft kunt steken. Er zijn echter een paar nadeeltjes. De band is namelijk solide, maar ook ontzettend stug. In onze all-in-one pc steekt hij een stuk over het beeldscherm, wat niet handig is. Tamelijk irritant, zelfs. Datzelfde gaat op voor een laptop, waarbij de band over het toetsenbord hangt. Op een normale desktop moet je gebruik maken van de USB-poorten aan de voorkant, waarbij de gameband wat weerstand bied maar wel werkt. Hier was een flexibele band zeker handig geweest!

Grappig is de lichtjesfunctie van de Minecraft gameband.  Met een druk op de knop krijg je de tijd te zien, maar kun je ook kleine pixelachtige animaties tonen. Die kun je aanpassen via de software op de stick, en kun je zelfs veranderen via de speciale Pixel Furnace software. Doordat Minecraft werkt op zowel Windows, Mac als Linux kun je met de Minecraft Gameband op iedere computer aan de slag. Dat is natuurlijk heel erg leuk. Toch heb ik het gevoel dat de Gameband zichzelf voorbij rent met de prijs van ongeveer 100 euro. Toegegeven: het is een coole gadget, dat mooi is vormgegeven. De pixellampjes zijn een leuke aanvulling, en het is handig dat je overal Minecraft kunt spelen. Daarbij krijg je als bonus dat je savegames automatisch worden gebackupped op de servers van Minecraft. Je krijgt stoere arena’s en werelden cadeau bij de Gameband – helemaal leuk. Het is alleen heel erg jammer dat Minecraft zelf – ik bedoel daarmee een echte account – niet is meegeleverd! Die moet je nog kopen, wat je nog eens 19,99 euro kost. Als je Minecraft al hebt is dat natuurlijk geen probleem, maar voor nieuwe gamers is het toch een flinke instapprijs. Daarnaast is de toegevoegde waarde van het meenemen van Minecraft redelijk beperkt: ook al heb je meerdere computers in huis zul je toch vaak op één en hetzelfde apparaat gamen.

Informatie

Minecraft Gameband, Mojang
Prijs: 99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.