logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Milla en Sugar, de Heksenjager, Prunella Bat

Milla en Sugar, De HeksenjagerAl eerder op CooleSuggesties maakten we kennis met de heks Milla en de fee Sugar (recensie: Milla en Sugar). Samen ontdekken ze de magische wereld waarin ze leven, in Old Town. En daar is groot nieuws! Want het donkere en geheimzinnige huisje dat al jarenlang leegstaat, naast dat van de familie Elven, heeft een nieuwe bewoner. Het is professor Popper, een grappig kereltje dat zich bepaald vreemd gedraagt, samen met zijn verlegen assistente. Maar schijn kan soms bedriegen, en Milla en Sugar ontdekken dat hij niet zo onschuldig is als hij lijkt …

In dit spannende avontuur blijkt professor Popper namelijk niets minder te zijn dan de kleinzoon van een heel gevaarlijke Popper. Een oud-heks, die verbannen is uit het rijk. In zijn woede op het magische rijk was hij bezig om een machine te maken waarmee heksen en feeën onder zijn macht konden komen te staan. Gelukkig kon de gevaarlijke man zijn plannen nooit voltooien, maar zijn kleinzoon is vastberaden het werk voort te zetten, met hulp van zijn erg slimme assistente, die dolgraag een echte fee wil zien.

Milla en Sugar is een heerlijk geschreven boek, in de stijl die we inmiddels veel terugzien: veel full-color tekeningen, die vlot en cartoonesk zijn uitgevoerd, en bovendien met een bijzonder prettige schrijfstijl. Het boek is duidelijk voor meisjes vormgegeven: veel roze is er dan ook te vinden, en iedere pagina is rijkelijk gedecoreerd met allerlei leuke streepjes, die het boek een luchtige uitstraling geven. Het verhaal is iets minder geschikt voor jongens dan voor meisjes. Het is een verademing om te zien dat dit soort boeken, dat zeker zijn spannende momenten kent, ook toegankelijk worden voor meisjes. De magische wereld is toch vaak voorbehouden voor jongens, met duistere magie, vreselijke monsters of grootse gevechten tussen volkeren. Milla en Sugar laten zien dat het ook veel kleiner kan, en dat het minstens zo spannend kan zijn.

Milla en Sugar, de Heksenjager, Prunella Bat
Baeckens Books, juli 2012, 144 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789077826300


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.